Malatya – Malatya’da sahte plaka basımı ve dağıtımına yönelik düzenlenen operasyonda, "APP plaka" olarak bilinen mühürsüz plakaların pyasaya sürülmesi ididasıyla iki şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, sanayi sitesinde bulunan bir iş yerinde yasa dışı plaka basımı ve piyasaya sürülmesi iddiası ile ilgili olarak harekete geçti. "Resmi belgede sahtecilik" suçu kapsamında belirlenen adrese baskın düzenleyen KOM Şubesi ekipleri, işyerinde U.Ş. ve E.B. isimli iki şüpheliyi gözalıtna aldı.
Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla yürütülen soruşturma kapsamında KOM Şube Müdürlüğü’ne götürülen şüpheliler hakkında yasal işlem başlatılarak ifadeleri alındı.
Emniyetteki sorgu süreçleri tamamlanan U.Ş. ve E.B., mevcut delillerle birlikte Malatya Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan her iki şüpheli, yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakıldı.
KAYNAK: malatyayenises.com / malatyagazete.com


































