SON DAKİKA
Reklam
Reklam

Yılkı atları böyle görüntülendi

Yılkı atları böyle görüntülendi
A- A+

Malatya ve Sivas sınırında bulunan Yamadağı'nda yoğun kar yağışı ve zorlu kış şartlarına rağmen yılkı atları ayakta durmaya çalışıyor.

Yamadağı eteklerine inen yılkı atları, Harmandalı ile Kurdu köyü arasında görüntülendi. Sürü halinde gezen yılkı atları disiplinlerini bozmadan tek sıra halinde bulunuyorlar.  

Özgürlüğün sembolü yılkı atları, ot bulmakta zorluk çekince zaman zaman Yamadağı’nın eteklerine kadar iniyorlar.

Yamadağı aynı zamanda yılkı atlarının doğal yaşam alanı olarak biliniyor. Bölgede ne kadar yılkı atı olduğu bilinmiyor. 

Doğa Koruma Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgeye yem ve ot bırakılması bekleniyor. 

VİDEO: Mehmet Fatih Karaduman / Harmandalı 

malatyayenises.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam
Çok okunanlar