SON DAKİKA

“Televole Belediyeciliği” ve “Ayıptır yahunun” hükümsüz kaldığı bir dönem…

“Televole Belediyeciliği” ve “Ayıptır yahunun” hükümsüz kaldığı bir dönem…
A- A+

Burhan KARADUMAN

Yeşilyurt Belediyesi, yine büyük bir vizyon projesine imza atıyormuş!..

Hani başkanı “İnşaat Mühendisi” olan Yeşilyurt Belediyesi var ya, işte o belediye depremde ağır hasar gören kentin yaşam kalitesini yükseltmek için çok önemli bir projeye imza atıyormuş!..

Millet barınacak yer, iş yapacak dükkan arıyor, onların derdi para harcayacak proje bulmak. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve büyük ekibi; İşi gücü bırakmış, “Deprem Müzesi” kuruyormuş.

Yaptırdığı 6 aylık konutları daha ilk depremde kullanılamaz duruma gelen başkanı inşaat mühendisi olan Yeşilyurt Belediyesi, işi gücü bırakmış, insanların gözünün içine baka baka halen “Televole belediyeciliğinin” peşinde düşmüş. 

Haklılar, çünkü adamlardan hesap sorulmadığı için her yaptıkları yanlışı doğru sanıyorlar. 

***

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,  Çırmıktı’da  yıkılan ilçe milli eğitim müdürlüğü binasının ‘Deprem müzesi’ olarak koruma altına alınması için girişimde bulunduklarını açıklamış.

Çırmıktı’da restore edilerek, milletin parasının aktarıldığı ve daha ilk depremde kullanılmaz hale gelen konak müzeleri yaptıran da aynı başkan.

Belediye Başkanı Çınar, Çırmıktı’ya yaptığı müzelerinde depremde gittiğini itiraf ederek,  “Yeşilyurt'ta müzelerimiz ve kültürel varlıklarımız çok büyük şekilde etkilendi. Burasını müzeler bölgesi ilan etmiştik, haliyle bizi de derinden etkiledi bu durum. Kültür gitti, tarih gitti, gelenekler gitti, binalar gitti en önemlisi de canlar gitti.”  demiş. 

Görüyormusunuz, hiç milletin parasıda gitti demiş mi?

***

Sanki yeni site ve apartmanların ağır hasar aldığı bölge Yeşilyurt Belediyesinin sınırları içinde değilmiş gibi bir tavır içindeler. 

İnşaat mühendisi olmasına rağmen, depremde de görüldüğü üzere memleketin en çürük yapılarının yapıldığı ilçenin Belediye Başkanı olan Mehmet Çınar, hatırlanacağı üzere mesaisinin büyük bir bölümünü” Lezzet Sokağı’na vermişti.

Çünkü lezzetli işleri seviyorlar.

Adamların lezzet anlayışı çok farklı. 

Adama sormazlarmı, ey belediye başkanı, o lezzet sokağına yaptığın “müzelik müzeler” depremde niye kullanılmaz hale geldi? 

Siz o binaları nasıl ve ne şekilde restore ettiniz de, o müzelik müzeleriniz daha ilk depremde çakşadı?

Bırak Milli Eğitim Mücdürlüğünün binasını, yıkılmış olan müzelerini deprem müzesi yap. 

***

6 aylık sitelerin ilk deremde yıkıldığı bölge olan Yeşilyurt Belediyesi, yıkılan Milli Eğitim Müdürlüğü binasını müzeye çevireceğine, daha ilk depremde yıkılan Çırmıktı’daki müzelerini deprem müzesi haline getirsin, halkımız da böylece büyük vizyon projelerini görmüş olur. 

Yeşilyurt Belediyesi, Topsöğüt’te vatandaşa sattığı ve daha 6 aylık iken ilk deprem de kullanılmaz o binalarını müzeye çevirsin de , halkımız hizmet görsün, milletimiz kaliteyi yakından tanısın.  

 ***

İki satır haber olmak veya 30 saniyelik haberde görünmek için bırakın artık şu Televole Belediyeciliğini.

Önce gelin halka hesap verin, nasıl olsa avukatlarınız da  Kayseri’de hazır. 

Bırakın, Deprem Müzesini İnşaat Mühendisliği Fakültesi bulunan İnönü Üniversitesi yada Turgut Özal Üniversitesi kursun. O üniversiteler Deprem Müzesini kursunki, bari yetiştirecekleri inşaat mühendisleri belediye başkanı olunca, yönettikleri kentin inşaatları büyük oranda çürük çıkmasın. 

Bilmem anlatabildim mi? 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar