
MALATYA (malatyayenises.com) - Malatya Valiliği, 06-12 Ekim 2025 tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı birimlerince yürütülen asayiş, narkotik suçlarla mücadele ve trafik denetleme faaliyetlerinin haftalık bilançosunu açıkladı. Bir hafta süren operasyonlarda, uyuşturucu suçlarından 17 şahıs tutuklandı. Asayiş uygulamalarında ise 99.013 şahıs sorgulandı, trafikte kural ihlali yapan 5.169 kişiye idari para cezası uygulandı.
Narkotik Suçlarla Mücadelede 17 Tutuklama
Valilik tarafından açıklanan verilere göre, Narkotik Suçlarla Mücadele kapsamında icra edilen 31 olayda toplam 45 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Bu işlemler sonucunda 17 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddelerin miktarları ise şöyle: 14 Bin 523 uyuşturucu hap, 11 Kilo 702 Gram Esrar, 747 Gram Metamfetamin, 139 Gram Sentetik Kannabinoid, 67 Kök Kenevir, 2 Gram Afyon Sakızı.
Asayiş Uygulamaları: 99 Bin Kişi Sorgulandı
Asayişi sağlamaya yönelik faaliyetlerde 496 olay yaşanırken, bu olayların 445'i aydınlatıldı. Uygulamalar kapsamında toplam 99 bin 13 şahıs sorgulandı. 514 şahıs hakkında işlem yapılırken, 374 aranan şahıs yakalandı.
Asayiş olaylarında ele geçirilen diğer önemli malzemeler şu şekilde kaydedildi: 7 Adet Tabanca, 7 Adet Av Tüfeği, 4 Adet Kurusıkı Tabanca, 146 Adet Fişek ve 8 Adet Kesici Alet
Trafik Denetlemelerinde Yüksek Ceza ve Men Kararı
Trafik güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen denetimler de ise toplamda 29.934 taşıt ve 1.736 motosiklet sorgulandı. Ayrıca 3.203 alkol denetimi ve 552 okul servisi denetimi yapıldı. Kural ihlali tespit edilen 5.169 şahsa cezai işlem uygulanırken, trafik güvenliğini tehlikeye atan 602 araç trafikten men edildi.