Malatya – Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 19 kişinin hayatını kaybetmesine, 5 kişinin yaralanmasına neden olan Ermeç Apartmanı davasının duruşması ertelendi. Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanıklar, “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma” suçlamasıyla yargılanıyor. Mahkeme heyeti, dosyaya sunulan bilirkişi raporundaki eksikliklerin giderilmesi için yeni rapor alınmasına karar verdi. Duruşma 8 Temmuz’a bırakıldı.
Malatya’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan Ermeç Apartmanı’na ilişkin davanın duruşması Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.
Dava kapsamında binanın müteahhitleri Hasan Hüseyin E. ve Abdulvahap G., fenni mesul Metin K. ile dosya evraklarında imzası bulunan dönemin belediye görevlileri Alper Y., Ahmet Ö. ve Duran Ö. yargılanıyor. Sanıklar hakkında “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma” suçlaması yöneltiliyor.
Mağdurlar Duruşmada Dinlendi
Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya mağdurlar Mehmet Erdoğan ve Hanife Ateş ile taraf avukatları katıldı.
Mehmet Erdoğan, yıkılan binanın enkazında anne ve babasını kaybettiğini söyledi. Dosyaya gelen bilirkişi raporunda betonun dayanıksız olduğunun ve etriyelerin sıkıştırılmadığının yer aldığını belirten Erdoğan, sorumluların cezalandırılmasını istedi.
Yıkılan binanın enkazından yaralı olarak kurtarılan Hanife Ateş ise binanın 7 saniyede yıkıldığını anlattı. Ateş, betonun dayanıksız olduğunu, bir torununun enkaz altında kalarak hayatını kaybettiğini, kendisi ve bir torununun ise enkazdan kurtarıldığını belirtti. Ateş, sorumluların cezalandırılması gerektiğini söyledi.
Sanık Avukatları Yeni Rapor Talep Etti
Duruşmada söz alan sanık avukatları, bilirkişi raporunda eksiklikler bulunduğunu savundu. Avukatlar, dosya için yeni bilirkişi raporu alınmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, dosyaya gelen bilirkişi raporundaki eksikliklerin görüldüğünü değerlendirerek, eksikliklerin giderilmesi amacıyla yeni bilirkişi raporu alınmasına karar verdi.
Duruşma 8 Temmuz’a ertelendi.
İlk Deprem de Yıkılmıştı
Ermeç Apartmanı, 6 Şubat’taki ilk depremde yıkılmıştı. Binanın yıkılması sonucu 19 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi yaralanmıştı. Yıkılan binada hayatını kaybedenler arasında Ali İhsan Erdoğan (30), Berat Gürcü (29), Dilara Elek (12), Efekan Karakaya (14), Ali Yamaç Karakaya (2), Fadime Yayla (52), Fatih Yayla (22), Furkan Yayla (35), Kudret Erdoğan (47), Mehmet Ermeç (67), Merve Gürcü (26), Muhammed Ateş (17), Onur Ercan Erdoğan (25), Özlem Elek (21), Sevim Ermeç (65), Tuba Karakaya (32) ve Veysel Erdoğan (51) yer aldı.
Davanın bir sonraki duruşması 8 Temmuz’da Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.
KAYNAK: malatyayenises.com



































