SON DAKİKA
Reklam

İçişleri Bakanı Çiftçi'den Malatya Dâhil Birçok İle Yağış Uyarısı

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Meteoroloji'nin sarı ve turuncu kodlu yağış haritasını paylaşarak vatandaşları uyardı. Malatya'nın sarı kodlu iller arasında yer aldığı açıklamada sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması istendi.

İçişleri Bakanı Çiftçi'den Malatya Dâhil Birçok İle Yağış Uyarısı
A- A+
Reklam

EDİTÖR / malatyayenises.com Haber Merkezi 

 İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmeleri doğrultusunda Malatya’nın da aralarında bulunduğu sarı ve turuncu renkteki yağış haritasını paylaşarak, 29 Ekim Perşembe günü beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.

Sarı ve Turuncu Kodlu İller Uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü değerlendirmelerine dayanarak haritayı paylaşan Bakan Çiftçi, Muğla, Antalya, Mersin ve Adana illerine turuncu kodlu uyarı verilirken, Malatya ile bölgedeki diğer illerin ise sarı renkli "az tehlikeli" kategorisinde yer aldığını belirtti.

Bakan Çiftçi, sarı ve turuncu kodlu uyarı kapsamındaki tüm illerde sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı azami dikkat gösterilmesi ve teyakkuz hâlinde olunmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

AFAD Koordinasyonunda Tedbirler Alındı

Olası risklere karşı kurumların teyakkuzda olduğunu bildiren Çiftçi, uyarısında şu ifadelere yer verdi: "AFAD’ımızın koordinasyonunda, ilgili kurumlarımızla muhtemel risklere karşı gerekli tedbirleri alıyor, gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Vatandaşlarımızdan, Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün ve AFAD’ımızın uyarılarına hassasiyetle riayet etmelerini, can ve mal güvenliklerini riske atabilecek durumlardan uzak durmalarını istirham ediyorum. Unutmayalım, zamanında alınan tedbir hayat kurtarır. Rabbim ülkemizi ve aziz milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin."

KAYNAK / malatyayenises.com 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar