SON DAKİKA

O Belediye Meclis Üyesi MHP'den İhraç Oldu

O Belediye Meclis Üyesi MHP'den İhraç Oldu
A- A+

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, adı Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) ile ilgili olaylarda sık sık gündeme gelen Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin MHP'li üyesi Burhan Kılıç ile parti üyesi olan kardeşi Muhammet Kılıç'ın 'kesin ihraç' talebiyle sevk edildikleri Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edildiklerini duyurdu.

Malatya MTÜ ile ilgili olaylarda adı gündeme gelen MHP'li meclis üyesi Burhan Kılıç ile kardeşi Muhammet Kılıç'ın partiden ihraçları için, geçtiğimiz Ocak ayında harekete geçilmişti. İl Başkanı Samanlı, bunu "Partimiz üyesi ve Yeşilyurt Belediyesi Meclis üyesi  Burhan Kılıç ile Partimiz üyesi Muhammed Kılıç Parti Tüzüğümüzün 78/4 Maddeleri kapsamında  Parti üyeliğinden kesin çıkarma talepli ve tedbirli olarak Disiplin kuruluna sevk edilmişlerdir." açıklamasıyla sosyal medya hesabından duyurmuştu.

Rektör Aysun Bay Karabulut ve üniversitede hiçbir yetkisi olmayan kocası Ercan Karabulut'un keyfi yönetimleri, yolsuzluk, usulsüzlük suçlamalarıyla sık sık gündeme gelen MTÜ ile ilgili olaylara adı karışan, ayrıca  Gazeteci Burhan Karaduman'ın dövülmesi olayında da azmettiricilerden biri olduğu iddia edilen Burhan Kılıç'ın yanı sıra, malatyahaber.com'a yakın bir ismi arayarak rektör aleyhindeki haberlerin çıkarılmasını isteyen kardeşi Muhammet Kılıç'la ilgili olarak MHP İl Disiplin Kurulu'nun harekete geçtiği belirtilmişti.

Karaduman'a yapılan saldırının failleri Umut Herdili ile Doğukan Aydın'ın olay sonrası aralarında yaptıkları yazışmada geçen ‘MHP arkamızda’ ifadesinin, meclis üyesi Burhan Kılıç'ın bu kişiler ve  yönlendirenlerle ilişkisinden kaynaklandığı öne sürülüyordu.

Geçtiğimiz haftalarda Burhan Kılıç'ın işyerinin önündeki aracına gece silahlı saldırı yapılmış, bu olayla ilgili 2 kişi tutuklanmıştı. MHP'li meclis üyesinin kardeşi Muhammet Kılıç ise sosyal medya hesabında yaptığı yayında, MHP Milletvekili Mehmet Fendoğlu ve İl Başkanı Mesut Samanlı hakkında iddia ve tehditlerde bulunmuştu.

MHP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Mehmet Fendoğlu da konuyla ilgili olarak, "Belediye Meclis üyesinin Malatya Turgut Özal Üniversitesindeki kamuoyuna yansıyan olumsuz olaylarla ilgili olarak adının çok sık geçmesi, özelliklede gazeteci Burhan Karaduman’a saldırı olayının arkasındaki azmettiriciler konumunda bulunması iddiası MHP Genel Merkezi tarafından dikkate alınmış ve Teşkilat İşlerinden Sorumlu MHP Genel Başkan Yardımcımız Sayın Prof. Dr.  Semih Yalçın talimatı ile il başkanımız tarafından disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Süreci takip edeceğiz.”  açıklaması yapmıştı.

Burhan Karaduman'a yönelik saldırıda da azmettirici olarak adı geçen Burhan Kılıç'ın kızının, saldırı olayından 15 gün sonra MTÜ'de işe alındığı ortaya çıkmıştı.

İHRAÇ EDİLDİLER..

MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, Burhan Kılıç ile kardeşinin partiden ihraç edildiklerini duyurdu.

Samanlı, "Disipline sevk edilen partimiz üyesi ve Yeşilyurt belediyesi Meclis üyesi Burhan Kılıç ile partimiz üyesi Muhammet Kılıç disiplin kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda partiden ihraç edilmiştir." açıklamasını yaptı.

KAPAK  FOTO: MHP'den ihraç edilen Burhan Kılıç (sağdaki), adı MTÜ ile ilgili çok sayıdaki yolsuzluk ve usulsüzlük iddiasıyla gündeme gelen MTÜ Genel Sekreteri  Ömer Akkuş'la..

ARŞİV FOTO: Fotoğrafta soldan 2. şahıs, Burhan Kılıç'ın MHP'den ihraç edilen kardeşi Muhammet Kılıç. MTÜ Rektörü Aysun Bay Karabulut'un daha sonra azlettiği, Avukat Kayabalı'nın Malatya'dan paylaştığı Kasım ayındaki yemek fotoğrafında yer alanlar: (Soldakiler) en arkadaki Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Murat Aladağ, ortadaki 'Aysun Ablası' için haberin kaldırılmasını isteyen Muhammet Kılıç, öndeki üniversitede görevli şehit yakını şoförün,boşanıp yeniden evlendiği Türkiye Komünist Partili kocası nedeniyle hizmet etmek istemediği için mahkemelik olduğu ve haberlere konu olan Nurcan Y. adlı rektörlük özel kalem personeli, (Sağdakiler) en arkadaki  usulsüz bir atamayla genel sekreter yapılan Ömer Akkuş, ortadaki Avukat Devrim Nur Kayabalı ve öndeki 2 yılda temizlik işçiliğinden öğretim görevliliği kadrosuna taşınan Ezgi B.

 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar