Battalgazi Belediyesi, ilçe genelinde yalnız yaşayan yaşlı vatandaşlara yönelik sosyal destek çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın talimatıyla hayata geçirilen proje kapsamında ekipler, yaşlıları evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçlarını karşılıyor. Çalışmanın nihai hedefi, ilçe sınırları içerisinde ikamet eden tüm yalnız yaşlılara ulaşmak olarak açıklandı.
Battalgazi Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde ikamet eden ve yaşamını yalnız sürdüren yaşlı vatandaşları ziyaret ediyor. "Asrın Çınarları" ismi verilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında şu ana kadar 100’e yakın hanenin kapısı çalındı. Ziyaretler sırasında yaşlıların sağlık durumları ve evdeki eksikleri yerinde tespit edilerek, talepler belediye imkanlarıyla karşılanıyor.
İhtiyaçlar Yerinde Tespit Ediliyor
Belediye ekipleri, gerçekleştirdikleri ziyaretlerde yaşlı vatandaşların hal ve hatırlarını sorarak onlarla vakit geçiriyor. Sosyal yardım çalışmaları çerçevesinde yaşlılara çeşitli hediyeler takdim edilirken, fiziki veya maddi ihtiyaçlar raporlanarak anında müdahale ediliyor. Belediye yetkilileri, yaşlıların toplumsal hafızanın bereketi olduğu anlayışıyla bu ziyaretlerin periyodik olarak devam edeceğini bildirdi.
Hedef Tüm Yaşlılara Ulaşmak
Proje, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın sosyal belediyecilik vizyonu doğrultusunda şekillendi. Belediye yönetimi, ilçe sınırları içerisinde ulaşılamayan tek bir yalnız yaşlı kalmaması için saha çalışmalarını sıklaştırdı. Hizmet alan vatandaşlar, hatırlanmaktan dolayı memnuniyetlerini ifade ederek, ekiplere teşekkürlerini iletiyor. Sosyal destek ekipleri, yeni tespit edilen adreslerle birlikte ziyaret programını sürdürüyor.
KAYNAK: malatyayenises.com / malatyagazete.com




































