
Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te düzenlenen U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 72 kiloda mücadele eden milli sporcu Salih Yusuf Yazıcı, Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.
Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Yazıcı’nın şampiyonada gösterdiği performansla altın madalya kazandığı ve Türkiye’yi birincilik kürsüsünde temsil ettiği bildirildi.
Emir Ömer Bozbağ Avrupa beşincisi oldu
Şampiyonada grekoromen stil 97 kiloda mücadele eden bir diğer milli sporcu Emir Ömer Bozbağ ise müsabakaları Avrupa beşincisi olarak tamamladı.
Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, iki sporcunun da uluslararası organizasyonda Türkiye’yi temsil ettiğini belirterek sporcuları ve antrenörlerini kutladı.
Kayhan: Bayrağımızı gururla dalgalandırdı
Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, Salih Yusuf Yazıcı’nın Avrupa şampiyonluğunun kent ve ülke adına gurur verici olduğunu söyledi.
Kayhan, “Uluslararası arenada Ay-Yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandıran Avrupa Şampiyonu sporcumuz Salih Yusuf Yazıcı’yı yürekten kutluyorum” dedi.
Emir Ömer Bozbağ’ın elde ettiği dereceyi de değerlendiren Kayhan, “Aynı şampiyonada Avrupa beşincisi olarak önemli bir başarıya imza atan sporcumuz Emir Ömer Bozbağ’ı da tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Planlı çalışmaların karşılığı”
Başarıların uzun süredir sürdürülen çalışmaların sonucu olduğunu belirten Kayhan, sporcuların azmi ile antrenörlerin emeğine dikkati çekti.
Kayhan, şöyle konuştu: “Bu başarılar, sporcularımızın azimli çalışmalarının, antrenörlerimizin özverili emeklerinin ve tesislerimizde yürütülen planlı çalışmaların en güzel karşılığıdır.”
Sporcuların ailelerine ve hazırlık sürecine katkı sunanlara teşekkür eden Kayhan, milli sporcuların başarılarının artarak devam etmesini diledi.
KAYNAK: malatyayenises.com



































