
Malatya Haberleri
Battalgazi Belediyesi, Kurban Bayramı'nın yaklaşması dolayısıyla ilçe genelindeki mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmalarına hız verdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, mezarlık alanlarında yabani ot temizliği, ağaç budama ve çevre düzenlemeleri yapıyor.
Mezarlıklar Ziyarete Hazırlanıyor
Battalgazi Belediyesi, rutin bakım ve onarım çalışmalarını sürdürürken, Kurban Bayramı öncesinde de ilçede bulunan mezarlıklarda titiz bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. Yürütülen çalışmalarda, mezarlıklardaki yabani otlar temizlenerek alan dışına çıkarıldı. Çevre düzenlemesiyle mezarlıklar daha sağlıklı ziyaret edilebilir alanlara dönüştürülürken, mezarlıkların içinde ve çevresinde bulunan ağaçlar da budandı.
Çalışmalar kapsamında mezarlıklardaki yürüyüş yolları düzenlenirken, kuruyan ağaç ve bitkiler temizleniyor. Tüm bu faaliyetlerle, ziyaret alanlarının daha bakımlı hale getirilmesi ve vatandaşların kabir ziyaretlerini daha huzurlu ve temiz bir ortamda yapmaları hedefleniyor.
Vatandaşlardan Tam Not
İlçe sınırları içerisinde bulunan Karababa ve Alibaba Mezarlıklarında yapılan bakım çalışmalarının yıl boyunca düzenli aralıklarla devam edeceği belirtildi. Yapılan çalışmalar, mezarlık ziyareti yapan vatandaşların da takdirini topluyor. Ziyaretçiler, Battalgazi ilçe sınırları içerisindeki mezarlıkların her zaman bakımlarının yapıldığını ve kabir ziyareti sırasında herhangi bir problemle karşılaşmadıklarını ifade ettiler.
malatyayenises.com