Malatya – Yeşilyurt Belediyesi, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı nesiller yetiştirmek için Deprem Eğitim ve Simülasyon Merkezi’ndeki faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğü bünyesinde uzman eğitmenler tarafından verilen derslerde, deprem öncesi, anı ve sonrasında yapılması gerekenler teorik ve uygulamalı olarak anlatılıyor.
Eğitimler kapsamında katılımcılar, interaktif yöntemler ve gerçekçi deprem simülasyonları ile olası bir sarsıntı anını deneyimleme fırsatı buluyor. Özellikle öğrencilere yönelik düzenlenen programlarda, panik yönetiminin sağlanması ve doğru davranış biçimlerinin refleks haline getirilmesi üzerinde duruluyor. 6 Şubat depremlerinden çıkarılan derslerin de paylaşıldığı eğitimlerle, toplumun her kesiminde farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.
Afetlere hazırlıklı olmanın bir zorunluluk olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit sürece dair şu açıklamayı yaptı:
“6 Şubat depremleri hepimizin hafızasında derin izler bıraktı. Bu acıları bir daha yaşamamak ve can kayıplarını en aza indirmek için afet bilincini küçük yaşlardan itibaren kazandırmak zorundayız. Deprem Eğitim ve Simülasyon Merkezimizde verdiğimiz eğitimlerle çocuklarımızın ve gençlerimizin olası afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bireyler olarak yetişmesini hedefliyoruz. Bizler, yaşadığımız acılardan ders çıkararak, geleceğimizi daha güvenli hale getirmek zorundayız. Bu merkezde atılan her adım, verilen her eğitim, kayıplarımızı bir daha yaşamamak adına atılmış çok kıymetli bir adımdır. Afetlere karşı bilinçli, duyarlı ve hazırlıklı nesiller yetiştirmeyi en önemli görevlerimizden biridir. Bu büyük felaket, bizlere afetlere karşı hazırlıklı olmanın bir tercih değil, bir zorunluluk olduğunu açıkça göstermiştir.”
Başkan Geçit, doğru bilginin kriz anlarındaki hayati önemine işaret ederek sözlerini şöyle tamamladı:
“Çocuklarımızın ve gençlerimizin deprem öncesinde, deprem anında ve deprem sonrasında nasıl hareket etmeleri gerektiğini hem teorik hem de uygulamalı olarak öğrenmeleri için her türlü imkanı seferber ediyoruz. Burada verilen eğitimler sadece bilgi aktarmakla sınırlı değildir. Gerçekçi deprem simülasyonları sayesinde öğrencilerimiz, olası bir afet anında panik yerine doğru reflekslerle hareket etmeyi öğrenmektedir. Çünkü biliyoruz ki, afet anında doğru bilgi ve doğru davranış hayat kurtarır. Afet bilincini toplumun her kesimine yaymak, dayanıklı bir şehir ve güçlü bir toplum oluşturmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Çocuklarımızın güvenli bir geleceğe sahip olması için eğitime, bilince ve hazırlığa her zaman öncelik veriyoruz. Bu vesileyle bir kez daha 6 Şubat depremlerinin üçüncü yıl dönümünde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.”
Eğitimlerin yıl boyunca farklı yaş gruplarına yönelik olarak devam edeceği bildirildi.


































