Yeşilyurt - Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Örnek Aile Ziyaretleri” Projesi kapsamında aynı apartmanda dört kuşağın bir arada yaşadığı 85 yaşındaki Ayşehan İçli ve ailesini ziyaret ederek aile bireyleriyle sohbet etti. Ziyaret, kuşaklar arası iletişim ve aile bağlarını güçlendirmeye yönelik çalışmanın ilk adımı oldu.
BAŞKAN GEÇİT’TEN DÖRT KUŞAĞIN YAŞADIĞI AİLEYE ZİYARET
Yeşilyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen “Örnek Aile Ziyaretleri” Projesi, aile yapısını güçlendirmek, kuşaklar arası bağı desteklemek ve toplumsal dayanışmayı artırmak amacıyla hayata geçirildi. Projenin ilk ziyareti Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit tarafından gerçekleştirildi.
Başkan Geçit, aynı apartmanda dört kuşak bir arada yaşayan 85 yaşındaki Ayşehan İçli ve yaklaşık 30 kişiden oluşan ailesiyle bir araya geldi. Aile bireylerinin sıcak karşılamasıyla başlayan ziyarette, Başkan Geçit aile büyükleriyle hatıralar üzerine konuşarak, gençler ve çocuklarla ise geleceğe dair sohbet etti.
“Dört kuşağın bir arada yaşaması toplum için örnek”
Ziyarette konuşan Başkan Geçit, aile kurumuna verilen değerin toplumun bütünlüğü açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek;
“Toplumumuzun temel direği olan aile kurumunu güçlendirmek adına yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında, yaklaşık 30 kişilik büyük bir aile yapısının sevgi, dayanışma ve birlik ruhunu yaşatan bu örnek tabloyu yerinde görerek ailemizle hasbihal ettik. Dört kuşağın aynı çatı altında birbirine destek olarak yaşaması, toplumumuza örnek olacak en güzel aile modellerinden biridir. Bu birliktelik, kültürümüzün ve değerlerimizin geleceğe taşınmasında büyük önem taşımaktadır.” ifadelerini kullandı.
Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı ziyaret, aile bireylerinin memnuniyeti ve teşekkürleriyle sona erdi. Yeşilyurt Belediyesi’nin aile bağlarını güçlendirmeye yönelik çalışmalarının yıl boyunca devam edeceği öğrenildi.
Kaynak: malatyayenises.com – malatyagazete.com



































