Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüşerek iş dünyasının taleplerini iletti. Sadıkoğlu, deprem sonrası ekonomik toparlanmanın henüz tamamlanmadığını vurgulayarak, önümüzdeki ay ödemeleri başlayacak olan KOSGEB kredilerinin silinmesini veya ertelenmesini talep etti. Görüşmede ayrıca "Model Fabrika" projesi ve sanayicilerin sorunlarını içeren kapsamlı bir dosya Bakan Kacır’a sunuldu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bir dizi program ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya yaptığı ziyarette, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, şehrin ticari hayatının henüz 6 Şubat öncesindeki seviyeye ulaşamadığına dikkat çekerek; esnaf ve sanayicinin üzerindeki finansal yükün hafifletilmesi gerektiğini ifade etti.
Finansal Yükün Hafifletilmesi Talebi
Görüşmenin ana gündem maddesini, KOSGEB aracılığıyla depremzede işletmelere verilen kredilerin geri ödeme süreci oluşturdu. Başkan Sadıkoğlu, Malatya iş dünyasının ayağa kalkma mücadelesinin sürdüğünü belirterek; "Malatya ticari açıdan henüz 6 Şubat öncesine dönemedi. Önümüzdeki ay geri ödemeleri başlayacak olan KOSGEB deprem kredisi borçlarının silinmesini ya da en az 2 yıl süreyle ertelenmesini bekliyoruz." dedi.
Sanayicinin Dosyası Bakan Kacır'ın Masasında
Görüşmede sadece kredi borçları değil, Malatya sanayisinin geleceğine dair projeler de konuşuldu. MTSO’nun vizyon projelerinden biri olan "Model Fabrika" başta olmak üzere, oda üyelerinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığını ilgilendiren tüm sorun ve çözüm önerileri kapsamlı bir dosya halinde Bakan Kacır’a sunuldu.
Sadıkoğlu, daha önce Ankara’da KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu’na ilettiği talepleri bu kez doğrudan bakana aktararak sürecin takipçisi olacaklarını bildirdi.
Kaynak: malatyayenises.com / malatyagazete.com



































