SON DAKİKA

Gerçek Usulde Vergilendirilecek Esnafa Kullanacağı Fatura ve Fiş Uyarısı

Gerçek Usulde Vergilendirilecek Esnafa Kullanacağı Fatura ve Fiş Uyarısı
A- A+

Malatya - Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, 1 Ocak 2026’dan itibaren gerçek usulde vergilendirilecek esnafların kullanması gereken yeni fatura ve perakende satış fişlerinin Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) tarafından basıldığını duyurdu. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından gönderilen yazıya göre, işletme hesabı esasına göre defter tutacak esnafların kullanacağı resmi belgelerin basımı, 5362 sayılı Kanun gereği TESK tarafından yapılacak.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “1 Ocak 2026 itibarıyla gerçek usulde vergilendirilecek ve işletme hesabı esasına göre defter tutacak esnafımızın kullanmak zorunda olduğu fatura ve perakende satış fişleri Konfederasyonumuzca basılmıştır.  8 Eylül 2025 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile birlikte işletme hesabı esasına geçen esnaflar, 2026 yılından itibaren sadece TESK tarafından basılan belgeleri kullanacak. Böylece belge karmaşası ve usulsüzlük ihtimalinin önüne geçilecek." 

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, yeni döneme geçişte herhangi bir aksaklık yaşanmaması için tüm esnafın bağlı oldukları odalarla iletişimde olmalarını istedi.

Kaynak: malatyayenises.com – malatyagazete.com

#MALATAY 

BİLGİ: Malatyayenises.com haber sitesi hiçbir ajansa abone değildir. Haber değeri taşıyan etkinlik, bilgi, dosya, ihbar ve basın bültenlerinizi burhan.karadum@gmail.com veya malatyayenises@gmail.com e-mail adreslerine gönderebilirsiniz.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar