SON DAKİKA
Özhanlar Mobilya

Gülümseyen Yüzler, Yeşeren Gelecek: Okulda Tarım Bayramı

Gülümseyen Yüzler, Yeşeren Gelecek: Okulda Tarım Bayramı
A- A+

Yeşilyurt Belediyesi, "Yerli Tohum Milli Tarım" projesi kapsamında anaokulu öğrencilerine yönelik tarım eğitimlerini sürdürüyor. Bostanbaşı Anaokulu’nda düzenlenen etkinlikte minik öğrenciler, yerli tohum ekimi yaparak üretim sürecini uygulamalı olarak öğrendi. Proje ile gelecek nesillerde tarım bilincinin ve yerli üretim farkındalığının oluşturulması hedefleniyor.

Malatya – Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, yerli üretimin önemini küçük yaşlarda aşılamak amacıyla okullarda bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştiriyor. Programın son durağı olan Bostanbaşı Anaokulu’nda, öğrenciler uzmanlar eşliğinde kendi saksılarına tohum ekti. Yerli tohumun korunması ve toprağın değerinin anlatıldığı etkinlikte, tohumdan sofraya uzanan süreç görsellerle desteklendi.

Belediye ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, miniklere üretimin sürdürülebilirliği sade bir dille aktarıldı. Etkinliğe katılan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Oruç, tarım bilincinin çocukluk döneminde kazandırılmasının stratejik önemine değindi. Program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verilerek yerli üretim temalı materyaller dağıtıldı.

Yerli tohumun milli tarım politikasındaki yerine vurgu yaparak;

“Yerli tohumlarımız, milli tarım politikamızın en güçlü dayanaklarından biridir. Çocuklarımızın toprağı tanıması, üretimin kıymetini bilmesi ve yerli üretime sahip çıkması geleceğimiz açısından büyük önem taşıyor. Bostanbaşı Anaokulu’nda minik öğrencilerimizle keyifli ve öğretici bir gün geçirdik. Onların gözlerindeki heyecan ve merak bizleri son derece mutlu etti. Hayata geçirdiğimiz bu tür projelerle sadece bugünün değil, geleceğin üreticilerini de bilinçlendirmeyi ve yerli tarımın sürdürülebilirliğine katkı sunmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Belediye yetkilileri, eğitim faaliyetlerinin ilçe genelindeki diğer okullarda da periyodik olarak devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: malatyayenises.com ve malatyagazete.com

BİLGİ: Malatyayenises.com haber sitesi hiçbir ajansa abone değildir. Haber değeri taşıyan etkinlik, bilgi, dosya, ihbar ve basın bültenlerinizi burhan.karadum@gmail.com veya malatyayenises@gmail.com e-mail adreslerine gönderebilirsiniz.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar