Silahlı terör rögütü FETÖ’nün firari yöneticilerinden Abdullah Antepli, 1988-1997 yılları arasında askeri okullara düzinelerce öğrenciyi çalıntı sorularla yerleştirdiğini itiraf etti.
TRT Haber’de yer alan habere göre; Antepli, özellikle mülakatlarda elenme riski bulunan öğrencilere çalıntı sorular verdiğini ve bu yolla yaklaşık 100 öğrencinin haksız şekilde askeri okullara girdiğini açıkladı.
“Mülakatları Geçmeleri İçin Soruları Önceden Verdik”
Antepli, örgütün askeri okullara yerleştirme yöntemlerini şöyle anlattı:
"Öğrencilerden bazıları mülakatları geçemeyecek seviyedeydi ya da akademik olarak istenilen düzeye ulaşamıyordu. Biz bu öğrencilere sınavdan birkaç gün önce soruları verip çözmelerini sağladık. Sonuçta, çalıntı sorularla yaklaşık 100 öğrenciyi askeri okullara yerleştirdim."
“Gerçek Hak Sahiplerinin Önüne Geçtik”
Silahlı terör örgütü FETÖ’cü Antepli, sınav hırsızlığının çok sayıda insanın hakkını gasp ettiğini itiraf ederek şunları söyledi:
"Kendi hakkıyla girebilecek çocuklar varken, benim çaldığım sorularla girenler oldu. Bu yüzden birçok insanın hakkına girdik."
“Mahrem Yapının En Önemli Birimi Buydu”
1988-1997 yılları arasında askeri okullara sızma sürecinde mahrem yapı içinde aktif rol aldığını belirten Antepli, örgütün bu yapıya büyük önem verdiğini vurgulayarak şöyle konuştu;
"Bu birim, örgütün en fazla değer verdiği birimdi. Biz bu suçu işlerken kendimize bir şekilde cevaz verdik. Ancak bunun sonuçlarını zamanla gördük. Benim yerleştirdiğim öğrencilerin tamamı ihraç edildi, bir kısmı hapislerde çürüyor."
FETÖ’nün Hainliği
Silahlı terör örgütü FETÖ’nün ABD’deki sözde yöneticilerinden biri olan Antepli’nin itirafları, örgütün devletin en kritik kurumlarına nasıl sızdığını bir kez daha gözler önüne serdi. Gerekli niteliklere sahip olmayan öğrencileri çalıntı sorularla askeri okullara sokan silahlı terör rögütü FETÖ, sadece devletin değil, hak eden binlerce gencin de geleceğini çaldı.
malatyayenises.com