
Malatya’nın Hekimhan ilçesine bağlı Karagüney, Obuz, Köylü Köyü, Başkınık ve Hasançelebi mahallelerinde planlanan siyanürlü altın arama faaliyetlerine karşı Hekimhan Köylü Köyü Sosyal Dayanışma Kültür Derneği basın açıklaması yaptı. Açıklama, dernek başkanı Erhan Demirton tarafından yönetim kurulu adına yapıldı.
Dernek adına yapılan açıklamada, köylerin tarımsal üretimle var olduğunu ve bu topraklarda kayısı başta olmak üzere birçok ürün yetiştirildiği vurgulandı. Açıklamada, siyanürlü altın aramanın toprak, su ve hava kirliliği oluşturacağı ifade edildi.
Başkan Erhan Demirton, “Bizim için köyümüzün karıncası bile altın madeninden daha kıymetlidir. Kayısımızın sarısı, toprağımızın bereketi, havamızın temizliği çocuklarımızın sağlığıyla ölçülemez” dedi.
Açıklamada ayrıca, “Saya Madencilik ve işbirlikçileri köylerimizde oyun oynayamaz. Çekin kirli ellerinizi köylerimizden” ifadeleri kullanıldı.
Dernek, atalarından emanet aldıkları toprakları gelecek nesillere temiz bırakmanın en büyük sorumlulukları olduğunu belirterek, madencilik faaliyetlerine karşı mücadele edeceklerini açıkladı.