
EDİTÖR / malatyayenises.com Haber Merkezi
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yakınca, Özalper, Koyunoğlu ve İnönü mahallelerinde yapımı devam eden taziye evlerini inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vatandaşların acılı ve zor günlerinde bir araya gelebilecekleri sosyal alanların sayısını artırdıklarını belirten Geçit, ilçeye toplam 17 taziye evi kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.
Üç taziye evi tamamlandı
Taziye evlerinin yalnızca fiziki yapılardan ibaret olmadığını, aynı zamanda toplumsal dayanışma ve birlikteliğin merkezlerinden biri olduğunu söyleyen Geçit, bugüne kadar Çilesiz Mahmut Boynukara Taziye Evi, Karakavak Diyarbakırlılar Taziye Evi ve Topsöğüt Hacı İbrahim Güngör Taziye Evi’nin tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulduğunu belirtti.
Yakınca, Özalper, Koyunoğlu ve İnönü mahallelerinde yapımı süren taziye evlerinin de çalışmaların tamamlanmasının ardından hizmete açılacağını kaydeden Geçit, göreve geldikleri 2024 yılında verdikleri söz doğrultusunda projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.
“Taziye evleri sözümüzü yerine getiriyoruz”
Malatya’da taziye ziyaretlerinin daha uygun fiziki şartlarda yapılmasını amaçladıklarını ifade eden Geçit, Büyükşehir Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi ile birlikte çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
Geçit, “Malatya’mızı çadırlarda gerçekleştirilen taziye ziyaretlerinden kurtarıp, modern, temiz ve nezih alanlara taşıyacağımızın sözünü vermiştik. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Battalgazi Belediye Başkanımızla birlikte el birliği ve güç birliği içerisinde Malatya’ya yakışan, modern ve güzel taziye evleri inşa ediyoruz.” dedi.
Malatya’nın köklü tarihi, kültürel yapısı ve yetiştirdiği devlet, siyaset, sanat, kültür ve spor insanlarıyla önemli bir şehir olduğunu belirten Geçit, taziye ziyaretlerinin çadırlarda gerçekleştirilmesinin kentin sosyal yapısıyla örtüşmediğini ifade etti.
Geçit, 2,5 yıllık süreçte üç taziye evini tamamlayarak hizmete sunduklarını, yapımı devam eden diğer tesislerin ise kısa süre içerisinde tamamlanmasının planlandığını söyledi.
İnönü’deki taziye evinde Kur’an kursu planlandı
İnönü Mahallesi’nde yapımı devam eden taziye evinde 4-6 yaş grubundaki çocuklara yönelik Kur’an kursu da planlandığını açıklayan Geçit, uygun şartların oluşması halinde bundan sonraki projelerde de Kur’an kurslarına yer verileceğini belirtti.
Geçit, “İnönü Mahallemizde yapımı devam eden taziye evimizin içerisinde 4-6 yaş grubuna yönelik Kur’an kursu da açacağız. Bundan sonraki taziye evi projelerimize de Kur’an kurslarını dahil edeceğiz. Hayırseverlerimizin bütçesi, arsanın yapısı ve imar planlaması uygun olduğu takdirde, taziye evlerimizin içerisinde Kur’an kurslarına da yer vereceğiz.” diye konuştu.
Belediye arsayı tahsis ediyor, hayırseverler inşa ediyor
Taziye evi projelerinde belediye ile hayırseverler arasında iş birliği modeli uygulandığını belirten Geçit, arsaların belediye tarafından tahsis edildiğini, çevre düzenlemesi ve otopark çalışmalarının da belediye tarafından yapıldığını söyledi.
Hayırseverlerin tahsis edilen alanlarda taziye evlerini inşa ettiğini ifade eden Geçit, binaların tamamlandıktan sonra belediyeye teslim edildiğini kaydetti.
Geçit, işleyişi şu sözlerle anlattı: “Taziye evlerinin arsalarını belediye olarak biz tahsis ediyoruz. Çevre düzenlemelerini ve otoparklarını yapıyoruz. Hayırseverlerimiz de kendilerine tahsis edilen alanlarda modern ve ferah taziye evleri inşa ediyorlar. İnşaat tamamlandıktan sonra binaları hayırseverlerimizden teslim alıyoruz. Elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini belediye olarak biz üstleniyoruz. Bu tesislerin işletilmesi ve vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet sunulması da belediyemizin ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor.”
Abonelik ve işletme belediyenin sorumluluğunda
Taziye evlerinin tamamlanmasının ardından elektrik, su ve doğal gaz aboneliklerinin belediye tarafından üstlenildiğini belirten Geçit, tesislerin işletme sorumluluğunun da Yeşilyurt Belediyesi ekiplerinde olacağını söyledi.
Hayırseverlerin desteğiyle yapılan taziye evlerinin vatandaşların acılı günlerinde daha uygun ortamlarda bir araya gelmelerine imkân sağlayacağını ifade eden Geçit, Yeşilyurt genelinde ihtiyaç duyulan bölgelerde taziye evi yatırımlarının süreceğini belirtti.
KAYNAK / malatyayenises.com



































