
MALATYA - (malatyayenises.com) - Malatya’nın Kale ilçesinde atıl durumda bulunan eski Kalegöl Otel, yapılan girişimler sonucunda Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilerek Öğretmen Akademisi olarak hizmet verecek. Kale Belediye Başkanı İhsan Özbay, bölgenin öğretmen yetiştirme merkezi olacak bu yatırımın ilçe için büyük bir kültürel ve ekonomik kazanım olacağını bildirdi.
Eski Otel Yeni Akademiye Dönüşüyor
Kale Belediye Başkanı İhsan Özbay, AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ve teşkilat mensuplarıyla birlikte, Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilen ve bölgenin Öğretmen Akademisi olarak hizmet verecek olan Kalegöl Otel'de incelemelerde bulunduklarını açıkladı.
Başkan Özbay, tesisin son durumuna ilişkin şu bilgileri verdi, "Daha önce atıl durumda bulunan bu alan, Sayın Vekilimizin girişimleriyle Ağustos ayında ihalesi yapılarak 18 Ekim’de teslim edilecek. Eski adıyla Kalegöl Otel, yeni adıyla Milli Eğitim Akademisinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek teknik ekipten süreç hakkında bilgi aldık."
"İlçemiz İçin Büyük Bir Kazanım Olacaktır"
Başkan Özbay, bu önemli yatırımın Kale ilçesi için sadece eğitim alanında değil, aynı zamanda bölgesel kalkınma açısından da önem taşıdığını belirtterek, "Bölgenin öğretmen yetiştirme merkezi olacak bu önemli yatırım, ilçemiz için büyük bir kültürel, sosyal ve ekonomik kazanım olacaktır." dedi.
Özbay, yatırımın ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletterek, "İlçemize kazandırılan bu değerli yatırım için başta Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’e, Milletvekilimiz Sayın Abdurrahman Babacan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz." ifadelerini kaydetti.