SON DAKİKA

Kızılay’ın Malatya Konteyner Fabrikası Üretime Başladı

A- A+

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kızılay Malatya Üretim Üssündeki Konteyner Fabrikasında inceleme yaparak, “Dünyada özellikle hızı üretilen, lojistikte çok ciddi maliyet düşürecek avantajlar yakalayan, kalite noktasında çok nitelikli avantajlar yakalayan bir takım faydalı modeller ve patentlerle üretime başlamış oldu. Ve oyun değiştirici bir üretim kapasitesi olacak” dedi.

 

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kızılay’ın Malatya’da üretime başlayan ve bazı tesislerinde hazırlık çalışması devam eden Afet Barınma Sistemleri Fabrikası ile Çadır ve Tekstil Fabrikasının da yer aldığı Malatya Üretim Üssü’nü ziyaret ederek, son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Dr. Kınık’ın inceleme gezisine Büyükşehir Başkan Vekili Vahap Erdem, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kızılay yöneticileri katıldılar.

 

-Açılışını Cumhurbaşkanı Yapacak

 

Türk Kızılay'ı tarafında eski Vagon Fabrikası alanında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve çalışmalar hakkında bilgi veren Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Kızılay’ımızın inşa etmekte olduğu Malatya üretim üssünü ziyaret ediyoruz. Burası gerek bölgemize, gerekse de dünyaya nitelikli ürünler sağlayacak olan özellikle de afetlerde barınma ihtiyaçlarını karşılayacak olan, ama sadece afetlerde değil, özellikle kentsel dönüşüm, kırsal dönüşüm noktasında uygun şartlarda, insanlarımızı hızlı bir şekilde barınabilecekleri, fiziksel  imkanları oluşturabilecekleri bir  fabrika olacak. Aynı zamanda pandemi hastaneleri, seyyar hastaneler, konteynerler, özellikle yurtdışında çok çok ihtiyaç duyulan hızlı kurulabilen modüler hastaneler gibi pek çok endüstriyel tesis, sosyal donatı ve insanı yaşam alanlarını üretilmesi noktasında yenilikçi bir tesis olacak, Kızılay Sistem Yapı Şirketimizin şuanda üretime başlamış olan fabrikası, pilot üretime başlamış olan fabrikası.  Buranın nihai açılışını İnşallah Sayın cumhurbaşkanımız gerçekleştirecekler, ajandasına aldılar.  Dolayısıyla şuanda eksikliklerimizi tamamlıyoruz.” dedi.

 

 

-“Oyun değiştirici bir üretim kapasitesi olacak”

 

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık şöyle devam etti; “Hep birlikte bu eseri ülkemize ve dünyaya kazandırmış olduk. Burası Boğaziçi Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi ile şu anda patent noktasında pek çok ürünü ortaya koymuş  bir Ar-Ge işbirliği gerçekleştiriyor. Kızılay’ımızın Sistem Yapı Şirketi.  Dünyada özellikle hızı üretilen, lojistikte çok ciddi maliyet düşürecek avantajlar yakalayan, kalite noktasında çok nitelikli avantajlar yakalayan bir takım faydalı modeller ve patentlerle üretime başlamış oldu. Ve oyun değiştirici bir üretim kapasitesi olacak. Bu kompleks aynı zamanda Kızılay’ımızın geleneksel afet çadır üretim anlamındaki kapasitesini de yakın zamanda barındıracak. Çadırlarımızın da konteyner, hafif çelik, modüler yapılarla birlikte üretildiği ve bu iki hibrit modelin yenilikçi bir takım çözümler oluşturduğu yeni bir kapasite olacak. Vatana, millete, dünyaya, insanlığa bu anlamda hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

 

-“100 milyon liralık bir acil yardım eylem planımız şu anda yürürlükte”

 

Filistin’de yürütülen ve yürütülecek çalışmalar hakkında da bilgi veren Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık,  “Kızılay olarak gerek Kudüs, gerekse de Gazze daimi delegasyonlarımız aracılığıyla acil sağlık hizmetleri, acil insani destek hizmetleri ve acil altyapı destekleri noktasında çalışmalara başladık. Hastanelere ilaç sevkiyatı, ambulans tedarik edilerek Filistin Kızılay’ımızın desteklenmesi, evleri yıkılmış olan insanların barınmalarına destek sağlanması, onlara insani yardım malzemesi ulaştırılması gibi. Enerji nakil hatları vurulduğu için Gazze'deki özellikle 8 ana hastanene yakıt ihtiyacının karşılanması gibi çok boyutlu destekler bu anlamda sağladık, halen de bu destekler devam etmekte. Yaklaşık 100 milyon liralık bir acil yardım eylem planımız şu anda yürürlükte Filistin için. Bu çerçevede yıkılan evlerin yapılması, yok olan eşyaların vatandaşlara tekrar kavuşturulması, özellikle anne ve babasını kaybetmiş olan yetimlerin korunmaya alınması, yetimhanelerin kapasitesinin artırılması, vurulmuş içme suyu alt yapı tesislerinin tekrar ihya ve inşa edilmesi, kanalizasyon sistemlerinin desteklenmesi, tarımsal alanların, seraların ayağa kaldırılmasıyla ilgili seri bir çalışma yürütülecek.” İfadelerini kaydetti.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar