SON DAKİKA
Reklam

Kör olası Donald Trump, Malatya'ya göz dikti!..

Kör olası Donald Trump, Malatya'ya göz dikti!..
A- A+
Reklam

ABD Başkanı Donald Trump’ın, geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan talep ettiği belirtilen ve yurt gündeminde yeni bir tartışma başlatan 'nadir toprak elementlerinin (NTE)', Malatya’nın Kuluncak ilçesi sınırlarında da bulunduğu kaydedildi. Bu gelişme üzerine, Kuluncak’ta geçmişte yapılan resmi açıklamalar ve ilçe halkının beklentileri yeniden gündeme geldi.

Eski Bakan Açıklamıştı: Kuluncak’ta da Var

Nadir toprak elementlerinin Kuluncak’ta bulunduğu iddiası, ilk olarak 2020 yılının Temmuz ayında dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamalarıyla somutlaşmıştı. Bakan Dönmez, Eskişehir’den sonra Malatya’nın Kuluncak ilçesinde de bu stratejik elementlerin var olduğunu kamuoyuna duyurmuştu.

Bakanın bu açıklaması üzerine, Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz konuya ilişkin o dönemde yaptığı açıklamada, "Kulukcak’ın şaha kalkışı olacak inşallah," ifadelerini kullanmıştı.

Belediye Başkanı Cengiz’in O Dönemki Açıklamaları

Belediye Başkanı Erhan Cengiz, Kuluncak’ta halihazırda demir, krom ve bakır ocaklarının bulunduğunu belirterek, ilçenin maden potansiyeli hakkındaki beklentilerini dile getirmişti. Cengiz, 2020 yılındaki konuşmasında şu ifadelere yer vermişti:

"Buralarda çok değerli madenlerin olduğunu dedelerimizden, babalarımızdan hep dinliyorduk. Geleceğin bu madenlere bağlı olduğu söyleniyordu ama buranın işletilmediği dile getiriliyordu. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Hükümetimizden Allah razı olsun, ciddi anlamda buraya bir destek verdiler. Burada 3 yıldır MTA gözetiminde bir şirket çalışıyor."

Bakanlık açıklamasının önemine vurgu yapan Cengiz, daha önce sadece kulaktan dolma bilgilerle madenlerin varlığını bildiklerini ifade ederek, "Bakan Bey’in burayı açıklamasına kadar sadece kulaktan dolma bilgilerle burada değerli madenlerin olduğunu biliyorduk. Ama Bakan Bey Eskişehir’den sonra Kuluncak ilçemizde de bu elementlerin olduğunu söylemesi bizleri mutlu etti. İlçemizin de Bakan Bey tarafından açıklanması bizleri gururlandırdı ve sevindirdi." şeklinde konuştu.

Nüfus Artışı ve Şehirleşme Beklentisi

Başkan Cengiz, nadir toprak elementleri rezervinin ilçenin geleceği için büyük bir potansiyel taşıdığını belirterek, ilçe nüfusunun ciddi oranda artacağını öngörmüştü:

"İlçemizin nüfusunun ileride 10 katına kadar çıkacağını ve ilçenin şehirleşme yönünde de büyük bir adım atacağını düşünüyoruz. Bizlere düşen de büyüklerimizle beraber yerelden de ilçemizi kalkındırmak. İlçemizdeki maden ocakları ile birlikte nüfusumuzun da artmasını bekliyoruz. İlçenin alt yapısı, konut alanlarını, şehir planlarını gerçekleştireceğiz. Bu dağların altı cevher dolu, çok zengin dağlarımız var."

BİLGİ: Malatyayenises.com haber sitesi hiçbir ajansa abone değildir. Haber değeri taşıyan etkinlik, bilgi, dosya, ihbar ve basın bültenlerinizi burhan.karadum@gmail.com veya malatyayenises@gmail.com e-mail adreslerine gönderebilirsiniz.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Bayram Gökhan (2 gün önce)
    Türk milletinin toprağını hiç kimse yabancılara peşkeş çekemez.
    0
    0
    Yanıtla
Çok okunanlar