Malatya – Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Hekimhan ilçesine bağlı Kurşunlu Mahallesi’nde yürütülen içme suyu, kanalizasyon, fosseptik ve su deposu çalışmalarını yerinde inceledi. MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen ve beraberindeki heyetin katıldığı incelemede, bölgede 40 milyon TL değerinde yatırım yapıldığı açıklandı. Çalışmalar kapsamında eski içme suyu hatlarının yenilendiği, 3 su deposunun rehabilite edildiği ve dereye akışı önlemek için yeni fosseptik sistemi kurulduğu bildirildi. Mahalle temsilcileri ve ilçe yöneticileri, yatırımlar nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediyesi ile MASKİ’ye teşekkür etti.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Sinan Çeçen, beraberindeki heyetle birlikte Hekimhan ilçesi Kurşunlu Mahallesi’nde yürütülen altyapı çalışmalarını inceledi.
MASKİ tarafından bölgede içme suyu, kanalizasyon, fosseptik ve su deposu başlıklarında çalışma yapıldığı belirtildi. Kurşunlu Mahallesi’ndeki yatırımın toplam bedelinin 40 milyon TL olduğu açıklandı.
Kurşunlu, Cecimli ve Çatalpınar’da İçme Suyu Hatları Yenilendi
Kurşunlu Mahalle Muhtarı Hüseyin Gider, MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından mahallede yapılan yatırımlardan memnuniyet duyduklarını söyledi.
Gider, geçen yıl Kurşunlu, Cecimli ve Çatalpınar mahallelerini kapsayan bölgede içme suyu hatlarının yenilendiğini, ayrıca 3 içme suyu deposunun modernize edilerek hizmete sunulduğunu belirtti.
Muhtar Hüseyin Gider, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “MASKİ Genel Müdürlüğü geçtiğimiz yıl Kurşunlu, Cecimli ve Çatalpınar mahallelerini kapsayan bölgede içme suyu hatları yeniledi. Ayrıca 3 adet içme suyu deposu da modernize edilerek hizmete sunuldu. Mahallemize gösterilen ilgi ve yapılan yatırımlar için Genel Müdürümüze ve ekiplerine teşekkür ediyorum. Bu yıl da Gelengeç Mahallemizde önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Mahallemizin fosseptiği doğrudan dereye akıyordu. Yapılan çalışma ile yeni fosseptik sistemi inşa edilerek bu sorun çözüldü. Dere Evleri mevkiindeki su depomuz ise kullanılamayacak kadar kötü durumdaydı. Yeni su depomuzun da bugün mahallemize ulaştırılması bizleri son derece mutlu etti. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er olmak üzere, MASKİ Genel Müdürümüze ve tüm ekibine mahallem adına teşekkür ediyorum.”
Sarıtaş: “MASKİ Taleplerimize Anında Cevap Veriyor”
Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İhsan Sarıtaş da Hekimhan genelinde altyapı hizmetlerinin sürdüğünü ifade etti.
Sarıtaş, MASKİ’nin ilçeden gelen taleplere hızlı şekilde yanıt verdiğini söyledi.
İhsan Sarıtaş, “Şu an Kurşunlu’da yine bir yatırım programını kayıt altına alıyoruz. Hekimhan’ın her tarafında bu tür hizmetler zaten devam ediyor. Hekimhan’ın sıkıntısı bizim sıkıntımız. Hizmet noktasında MASKİ Genel Müdürümüz sağ olsun tüm taleplerimize anında cevap veriyor. Bu anlamda Sayın Genel Müdürüme, ilçe başkanıma ve başta Sami Er Başkanıma teşekkür ediyoruz. Hizmetlerin devamını inşallah sağlayacaklar. Hekimhan’da içme suyu ve kanalizasyon sıkıntısı kalmayacak” dedi.
Akyüz: “Yatırımlar Hem Emek Hem de Yüksek Maliyet Gerektiriyor”
AK Parti Hekimhan İlçe Başkanı Salim Akyüz, altyapı çalışmalarının büyük bölümünün yer altında yürütüldüğünü ve maliyetli yatırımlar olduğunu söyledi.
Akyüz, Kurşunlu’da 2026 yılı içerisinde 40 milyon TL’lik yatırım yapıldığını ifade etti.
Salim Akyüz, açıklamasında şu değerlendirmeyi yaptı: “MASKİ Genel Müdürlüğü, Kurşunlu’ya 2026 yılı içerisinde 40 milyon liralık bir yatırım yapıyor. MASKİ’nin görevi oldukça zorlu. Çünkü yaptığı çalışmaların büyük bölümü yerin altında yürütülen altyapı yatırımlarından oluşuyor. Bu yatırımlar hem büyük emek hem de yüksek maliyet gerektiriyor. Çalışmalar kapsamında; Kurşunlu’nun önümüzdeki 50 yıllık projeksiyonu hesap edilerek eski asbestli borular yenileniyor. Buranın arıtması, ondan sonra yeni su depolarıyla beraber inşallah Kurşunlu daha yaşanılabilir bir yer olacak. Bu anlamda geçen sene 370 milyon gibi bir rakam Hekimhan’ımıza harcayan MASKİ’ye, bu sene yine aynı hızla devam eden başta Sami Er Başkanımız olmak üzere Genel Müdürümün nezdinde de bütün MASKİ çalışanlarına teşekkür ederim.”
Çeçen: “Sağlıklı ve Kesintisiz İçme Suyu Temini İçin Çalışıyoruz”
MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, geçen yıl il genelinde yaklaşık 5 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını ve 1.300 kilometreye yakın içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısı çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi.
Çeçen, Hekimhan’da da altyapı yatırımlarının sürdüğünü belirtti.
Sinan Çeçen, Kurşunlu Mahallesi’ndeki çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “MASKİ Genel Müdürü olarak geçen sene il genelinde yaklaşık 5 milyarlık bir yatırım yapmıştık. 1.300 kilometreye yakın da içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu yatırımı yaptık. Bu ölçekte de Hekimhan’a da geçen sene çok ciddi yatırımlarımız olmuştu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er’in talimatıyla kırsalda sağlıklı su temini ve kesintisiz bir su yönetimi için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda; Kurşunlu Mahallemizde 40 milyonluk bir yatırım gerçekleştirdik. Buradaki önceki isale hatlarının yenilenmesi ve 3 tane depomuzun rehabilite edilerek yeniden inşasını yaptık. Kanalizasyon konusunda da vahşi deşarja karşıyız. Atık su şebekelerinin doğayı kirletmesiyle ilgili bir mücadelemiz var. Burada da daha önce işlevini görmeyen bir fosseptik çukuru vardı. Burada çürütmeli fosseptik çukuru koyarak buradaki derenin kirlenmesini inşallah önleyeceğiz. Bu yatırımlar hem mahallemize hem de Hekimhan ilçemize hayırlı olsun diyorum.”
Eski Hatlar Yenileniyor, Fosseptik Sistemi Kuruluyor
Kurşunlu Mahallesi’nde yürütülen çalışmalar kapsamında eski içme suyu hatlarının yenilendiği, 3 su deposunun rehabilite edilerek yeniden hizmete alındığı belirtildi.
Mahallede daha önce dereye akan fosseptik sorununun çözümü için yeni sistem kurulduğu, işlevini yitiren fosseptik çukurunun yerine çürütmeli fosseptik çukuru yapıldığı bildirildi.
MASKİ Genel Müdürlüğü, kırsal mahallelerde sağlıklı içme suyu temini ve atık su yönetimine yönelik çalışmaların süreceğini açıkladı.
KAYNAK: malatyayenises.com



































