SON DAKİKA
Özhanlar Mobilya

Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Öğrencilerle Buluştu

Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Öğrencilerle Buluştu
A- A+

Malatya — Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (MBŞT), 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla Tepeköy İlkokulu öğrencileriyle bir araya geldi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen programda; anasınıfı ve ilkokul düzeyindeki öğrenciler tiyatro sanatı ile tanışma imkânı buldu. Etkinlik çerçevesinde sergilenen gösteriler ve düzenlenen yarışmalarla çocukların kültürel farkındalıklarının artırılması hedeflendi.

MBŞT oyuncuları tarafından hazırlanan orta oyunu gösterileri, okulda öğrencilerle buluştu. Drama etkinlikleri ve çeşitli eğitici oyunların yer aldığı kutlamada; çocukların sosyal gelişimlerine katkı sağlanması amaçlanarak; sanatsal yeteneklerini keşfetmelerine zemin hazırlandı. Program süresince öğrenciler, tiyatro sanatının temel öğelerini eğlenceli uygulamalarla deneyimleme fırsatı elde etti.

Dünya Tiyatro Günü’nün anlam ve önemine uygun olarak gerçekleştirilen faaliyette, çocukların sanat dallarına olan ilgisinin pekiştirilmesi öncelendi. Programın sonunda öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla hikâye ve boyama kitapları ile çeşitli hediyeler takdim edildi. Şehir tiyatrosunun, çocuklara yönelik sanatsal etkinliklerini farklı eğitim kurumlarında sürdürmesi bekleniyor.

KAYNAK: malatyayenises.com / malatyagazete.com

BİLGİ: Malatyayenises.com haber sitesi hiçbir ajansa abone değildir. Haber değeri taşıyan etkinlik, bilgi, dosya, ihbar ve basın bültenlerinizi burhan.karadum@gmail.com veya malatyayenises@gmail.com e-mail adreslerine gönderebilirsiniz.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar