İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 27 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen FETÖ operasyonlarında aralarında Malatya’dan yakalananların da bulunduğu 71 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyonlarda aktif kamu görevlileri ile özel sektör çalışanlarının da yer aldığı belirtildi.
Malatya’nın da Aralarında Bulunduğu 27 İlde Eş Zamanlı Operasyon
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda geniş kapsamlı bir operasyon düzenlendiğini iletti. Malatya’nın da içinde bulunduğu Adana, Aksaray, Ankara, Antalya, Balıkesir, Batman, Bolu, Çanakkale, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kırıkkale, Kırşehir, Manisa, Muş, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Amasya, Aydın, Bursa, Mersin ve Zonguldak’ta eş zamanlı baskınlar yapıldı.
Çalışmaların, İEM Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütüldüğü belirtildi.
Şüpheliler Örgüt İçi Faaliyetlerle Bağlantılı Çıktı
Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre yakalanan 71 şüphelinin; “FETÖ’ye üye oldukları”, “Örgüte ait şirketlerde geçmişte çalıştıkları”, “Örgütün gizli haberleşme yöntemlerini kullandıkları” ve “Emniyet mahrem yapılanması içerisinde sorumlu seviyede faaliyet yürüttüklerinin tespit edildiği” belirterek aktarıldı.
Yerlikaya: Mücadelemiz Kararlılıkla Sürüyor
Yerlikaya, operasyonla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Milletimizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bütünlüğüne, vatandaşlarımızın huzuruna ve refahına kastedenlere karşı mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz.”



































