
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği’nin katkılarıyla ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi ev sahipliğinde “Canlı Proktoloji Cerrahi Kursu” düzenlendi. Etkinlik, hem yüz yüze hem de çevrim içi (hibrit) olarak gerçekleştirildi. Türkiye genelinden yaklaşık 200 hekim çevrim içi olarak katılım sağlarken, 100’e yakın hekim de Malatya’da bizzat yer aldı.
14 Proktoloji Ameliyatı Canlı Olarak Gerçekleştirildi
Kurs kapsamında alanında uzman cerrahlar tarafından 14 canlı ameliyat başarıyla gerçekleştirildi. Ameliyatlarda; hemoroid (basur), anal fissür (makat çatlağı), anal fistül ve kıl dönmesi gibi proktolojik hastalıkların cerrahi tedavileri uygulandı.
Operasyonlar, eş zamanlı olarak hem hastane konferans salonuna hem de çevrim içi ortama canlı yayınla aktarıldı.
Prof. Dr. Burhan Hakan Kanat: “Deneyimlerimizi Paylaşma Fırsatı Bulduk”
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Burhan Hakan Kanat, etkinliğin mesleki gelişim açısından önemli bir platform olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği’nin katkılarıyla, üniversitemiz ve hastanemiz ev sahipliğinde canlı proktoloji cerrahi kursu düzenledik. Kursumuz hibrit şekilde gerçekleşti, yaklaşık 200 meslektaşımız çevrim içi, 100’e yakın meslektaşımız da yüz yüze katılım sağladı. Bugün 14 ameliyat gerçekleştirdik. Türkiye’nin önde gelen hocaları tarafından yapılan bu operasyonlar eğitim açısından büyük katkı sağladı.
Katkılarından dolayı üniversitemize, başhekimimiz Doç. Dr. Fatih Gönültaş’a, derneğimize ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”
Prof. Dr. İlker Sücüllü: “Bilimsel Paylaşımın Devamını Diliyoruz”
Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. İlker Sücüllü, Malatya’daki ev sahipliğe teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:
“Proktoloji eğitiminin bu yılki ayağını Malatya Turgut Özal Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirdik. Prof. Dr. Burhan Hakan Kanat ve hastane yönetimi bize büyük bir misafirperverlik gösterdi. 14 hastanın ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi. Alanında uzman hocalar bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Bu tür bilimsel etkinliklerin devam etmesini diliyoruz.”
Eğitim Programı Bilimsel Paylaşımı Güçlendirdi
Kurs, genel cerrahi ve proktoloji alanında bilgi ve tecrübe paylaşımını artırarak mesleki gelişime önemli katkı sağladı. Hastane yönetimi, bu tür bilimsel etkinliklerin devam edeceğini ve sağlık çalışanlarının eğitimine öncelik verileceğini belirtti.
Canlı ameliyatlarda görev alan hekimler şu şekilde açıklandı: Dr. İlker Sücüllü, Dr. Burhan Hakan Kanat, Dr. Feza Karakayalı, Dr. Mustafa Ateş, Dr. Gökhan Söğütlü, Dr. Yavuz Albayrak, Dr. Ercan Gedik, Dr. Abdullah Oğuz, Dr. Egemen Çiçek, Dr. Abdullah Böyük, Dr. Uğur Sungurtekin, Dr. İsmail Cem Eray, Dr. Sinan Hatipoğlu, Dr. Cumhur Özcan ve Dr. Hüseyin Yönder.