SON DAKİKA

Malatya'da 16 Binden Fazla Kişiye İş

Malatya’da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 1. Olağan Toplantısı Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 2025 yılı istihdam verileri, genç ve kadın istihdamına yönelik projeler ile 2026 hedefleri ele alındı. İŞKUR’un sunumunda istihdamdan danışmanlığa kadar birçok başlıkta kapsamlı veriler paylaşıldı.

Malatya'da 16 Binden Fazla Kişiye İş
A- A+

Malatya — İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2026 yılı 1. Olağan Toplantısı, Malatya Valisi Seddar Yavuz başkanlığında Valilik Danişment Gazi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya ilgili kurum müdürleri ve paydaşlar katıldı.
Malatya’da istihdamın artırılması, mesleki eğitimin güçlendirilmesi ve iş gücü piyasasının ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla düzenlenen toplantıda, 2025 yılı sonuçları ve 2026 yılına yönelik programlar değerlendirildi.
İŞKUR tarafından yapılan sunumda, 2025 yılında işe yerleştirme faaliyetleri kapsamında toplam 16.452 kişinin istihdama kazandırıldığı bildirildi. Eğitim ve mesleki gelişim çalışmaları çerçevesinde düzenlenen İşbaşı Eğitim Programları ve Mesleki Eğitim Kurslarından 715 kişinin yararlandığı aktarıldı.

Kadın istihdamına yönelik Kadın İstihdamında Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP) kapsamında 39 firmada uygulanan projelerle 86 kadının istihdamının desteklendiği kaydedildi. Gençlere yönelik çalışmalar kapsamında ise İŞKUR Gençlik Programları aracılığıyla İnönü Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi iş birliğinde yürütülen projelere 2.592 üniversite öğrencisinin dâhil edildiği belirtildi.

Toplum Yararına Programlar kapsamında 44 program düzenlendiği ve bu programlardan 4.412 kişinin faydalandığı ifade edildi. İş ve meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında yıl boyunca 37.962 kişiyle birebir görüşme yapıldığı, 10.291 işyeri ziyareti gerçekleştirildiği; iş kulübü ve grup danışmanlığı faaliyetleriyle 5.736 kişiye iş arama ve kariyer planlama eğitimleri verildiği bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan, 2026 yılı Ocak ayı itibarıyla hayata geçirilen “Gençliğin Gücüyle Üreten Türkiye” Genç İstihdam Hamlesi ile gençlerin nitelikli, kalıcı ve kayıtlı istihdama katılımının artırılmasının hedeflendiği aktarıldı.
Toplantıda konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz, “Malatya’da istihdamın geliştirilmesini öncelikli bir mesele olarak görüyoruz. Gençlerimizin ve kadınlarımızın iş gücüne katılımını artıran, işverenlerimizin nitelikli eleman ihtiyacını karşılayan projeleri kararlılıkla destekliyoruz. Kamu–özel sektör iş birliğiyle ilimizin üretim gücünü ve istihdam kapasitesini her geçen gün daha da güçlendirmeye devam edeceğiz.” sözleriyle sürece ilişkin yaklaşımı paylaştı.


Toplantı, Malatya’da istihdamın artırılmasına yönelik yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi. Kurul, 2026 yılı boyunca istihdam ve mesleki eğitim alanında yürütülecek çalışmaların koordinasyon içinde sürdürülmesini benimsedi.

Kaynak: malatyayenises.com, malatyagazete.com

#MALATYA 

BİLGİ: Malatyayenises.com haber sitesi hiçbir ajansa abone değildir. Haber değeri taşıyan etkinlik, bilgi, dosya, ihbar ve basın bültenlerinizi burhan.karadum@gmail.com veya malatyayenises@gmail.com e-mail adreslerine gönderebilirsiniz.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar