SON DAKİKA
Reklam

Malatya'da 2026 LGS İçin Hazırlıklar Tamamlandı

Malatya’da 8. sınıfı tamamlayan 11 bin 342 öğrenciden 10 bin 109’u LGS’ye katılmak için başvuru yaptı. Sınav güvenliği, ulaşım ve sınav ortamına ilişkin hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

Malatya'da 2026 LGS İçin Hazırlıklar Tamamlandı
A- A+
Reklam

Malatya – 2026 yılı Liselere Geçiş Sınavı, 13 Haziran 2026 Cumartesi günü Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya’da da iki oturum halinde yapılacak. Kent genelinde 8. sınıfı tamamlayan 11 bin 342 öğrenciden 10 bin 109’u sınava katılmak için başvuruda bulundu. Sınav, Malatya’da 42 okulda ve 615 sınav salonunda gerçekleştirilecek; süreçte 1.371 öğretmen görev alacak.

LGS İki Oturum Halinde Yapılacak

2026 yılı Liselere Geçiş Sınavı için Malatya’da hazırlıklar tamamlandı. Sınav, 13 Haziran 2026 Cumartesi günü iki oturum halinde uygulanacak. Birinci oturum saat 09.30’da başlayacak. İkinci oturum ise saat 11.30’da yapılacak. Sınav, tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da aynı takvim doğrultusunda gerçekleştirilecek.

Malatya’da 10 Bin 109 Öğrenci Başvuru Yaptı

Malatya genelinde 8. sınıfı tamamlayan 11 bin 342 öğrenciden 10 bin 109’u LGS’ye katılmak üzere başvuruda bulundu.

Sınavın kent genelinde 42 okulda yapılacağı açıklandı. Öğrenciler, 615 sınav salonunda sınava girecek. Sürecin sağlıklı şekilde yürütülmesi için 1.371 öğretmen görevlendirildi.

Valilik Koordinasyonunda Hazırlıklar Tamamlandı

Malatya Valiliği koordinesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurumlarla iş birliği içinde sınav hazırlıkları tamamlandı.

Yapılan açıklamada, sınav güvenliği, öğrenci ulaşımı ve sınav ortamının huzurlu şekilde sağlanmasına yönelik çalışmaların tamamlandığı bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “2026 yılı Liselere Geçiş Sınavı (LGS), 13 Haziran 2026 Cumartesi günü tüm Türkiye’de olduğu gibi İlimizde de 2 oturum halinde gerçekleştirilecektir. Sabah saat 09.30’da başlayacak birinci oturumun ardından, 2. oturum saat 11.30’da yapılacaktır.

İlimiz genelinde 8. sınıfı tamamlayan 11.342 öğrenciden 10.109’u sınava katılmak üzere başvuruda bulunmuştur. Sınav, ilimizde 42 okulda, 615 sınav salonunda yapılacak olup, sürecin sağlıklı şekilde yürütülmesi için 1.371 öğretmen görevlendirilmiştir.

Valiliğimiz koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere tüm ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde sınav güvenliği, öğrenci ulaşımı ve sınav ortamının huzurlu bir şekilde sağlanmasına yönelik tüm hazırlıklar tamamlanmıştır.

Bu önemli sınavda ter dökecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, sınavın öğrencilerimiz, aileleri ve şehrimiz için hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyoruz.

Kamuoyuna bilgisine sunulur.”

KAYNAK: malatyayenises.com 

#malatya 

BİLGİ: Malatyayenises.com haber sitesi hiçbir ajansa abone değildir. Haber değeri taşıyan etkinlik, bilgi, dosya, ihbar ve basın bültenlerinizi burhan.karadum@gmail.com veya malatyayenises@gmail.com e-mail adreslerine gönderebilirsiniz.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar