SON DAKİKA
Özhanlar Mobilya
Reklam

Malatya'da 3 Kişinin Öldüğü Apartman Davasında 8 Kişi Hapis Cezasına Çarptırıldı

Malatya'da 3 Kişinin Öldüğü Apartman Davasında 8 Kişi Hapis Cezasına Çarptırıldı
A- A+

MALATYA - Malatya'da 6 Şubat depremlerinin ikincisinde yıkılan ve üç kişinin hayatını kaybettiği Yusuf Güney Apartmanı’na ilişkin açılan davada karar açıklandı. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, binanın yapımından sorumlu olanlar ile projede imzası bulunan kamu görevlilerine hapis cezası verildi. 12 sanıklı davada sekiz sanık mahkûm edilirken, dört sanık hakkında beraat kararı verildi.

Malatya merkezde 6 Şubat depremlerinin ikincisinde  Şifa Mahallesi Şehit Bülent Yüce Sokakta bulunan Yusuf Güney Apartmanı adlı binanın yıkılması sonucunda enkazda kalan Muhammed Can Yılmaz, Tahsin Yılmaz ve Fadime Yılmaz hayatını kaybetmişti.

Yusuf Güney Apartmanının yıkılmasına ilişkin dava Malatya 3.Ağır Ceza Mahkemesinde görülürken dosyada sanık olarak Ahmet Özer, Basri Ardağ, Alper Yiğit, Demet Doğan, Duran Özdemir, Hüseyin Albayrak, Latif Yıldırım, Mustafa Bingöl, Mustafa Hakan Büker, Vahap Kırmızıbayrak, Yusuf Kılınç ve Yusuf Nergiz “Taksirle Ölüme ve Yaralanmaya Neden Olma” suçlamasıyla yargılanıyordu. 

Malatya 3. Ceza Mahkemesinde karar duruşması yapıldı. Duruşmaya sanıklar Duran Özdemir ve Latif Yıldırım ile taraf avukatları katıldılar.

Karar duruşmasında Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak, tüm sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Trafglardan esas hakkındaki savunmalarını alan mahkeme heyeti, durumaya kısa bir ara vererek, hükümlerini açıkladı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Demet Doğan,  Basri Ardağ, Latif Yıldırı ve Yusuf Kılınç hakkında beraat kararına hükmederken, binanın yapımında sorumlu tutulan Yusuf Nergiz, Hüseyin Albayrak ve Vahap Kırmızıbayrak’ı 5’er yıl 6’şar ay 20’şer gün hapis cezasına çarptırdı. 

Mahkeme Heyeti, binanın projelerin onaylanması  konusunda onay evraklarında imzaları bulunan dönemin belediye personelleri Mustafa Bingöl, Mustafa Hakan Büker, Duran Özdemir, Alper LYiğit ve Ahmet Özer’e ise 5’er yıl 1’er ay 3’er gün hapis cezası verdi.

Mahkeme Heyeti, hüküm ile birlikte hapis cezası verilen sanıklar hakkında hüküm kesinleşene kadar yurtdışı yasağı şeklindeki adli kontrol kararının devamına karar kıldı. 

Karar hükmü, istinaf ve Yargıtay aşamalarının ardından kesinlik kazanacak. 

KAYNAK: malatyayenises.com / malatyagazete.com

BİLGİ: Malatyayenises.com haber sitesi hiçbir ajansa abone değildir. Haber değeri taşıyan etkinlik, bilgi, dosya, ihbar ve basın bültenlerinizi burhan.karadum@gmail.com veya malatyayenises@gmail.com e-mail adreslerine gönderebilirsiniz.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar