
Malatya - Malatya genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle, 2 Ocak 2026 Cuma günü eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildi. Karar, Malatya Valiliği tarafından, olumsuz hava koşullarının ulaşım ve günlük yaşam üzerindeki etkileri dikkate alınarak alındı.
Valilik açıklamasına göre; il genelindeki tüm resmi ve özel okullar, örgün ve yaygın eğitim kurumları, rehabilitasyon merkezleri ile Kur’an kurslarında (yetişkinlere yönelik kurslar hariç) eğitim faaliyetleri 2 Ocak 2026 Cuma günü durduruldu.
Aynı gün kamu kurumlarında görev yapan hamile ve engelli personel, malûl ve gaziler, çocuğu kreş veya anaokuluna devam eden anneler ile kronik rahatsızlığı bulunan personel idari izinli sayılacak.
Malatya Valisi Seddar Yavuz, karara ilişkin mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Sevgili evlatlarım, 02 Ocak günü ilimizde devam eden yoğun kar yağışı ve kuvvetli don nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir. İstikbalimiz olan siz evlatlarımızı gönülden seviyor ve başarılar diliyorum.”
Kaynak:
malatyayenises.com
malatyagazete.com
#malatya



































