SON DAKİKA
Reklam

Malatya'da Tarımsal Sulamaya Altyapı Desteği

Malatya'da Tarımsal Sulamaya Altyapı Desteği
A- A+
Reklam

Malatya Haberleri 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “Suya Yön, Toprağa Can Veren Projeler” kapsamında, Yeşilyurt ilçesine bağlı Çayırköy Mahallesi’nde açık sistem sulama kanalı yapımı devam ediyor. DAP Bölge Kalkınma İdaresi ile birlikte yürütülen projede, yaklaşık 4.000 metrelik kanal çalışması sürdürülüyor.

Tarımsal sulamada kaynakların verimli kullanılması amacıyla başlatılan projede, eskiyen ve işlevini yitiren beton kanalların yerine teknik yapıya uygun, suyu daha verimli taşıyabilecek altyapılar kuruluyor. Yapılan çalışmalarla yaklaşık 1000 dekarlık tarım arazisinin sulanması hedefleniyor.

Suyun Verimli Kullanımı Amaçlanıyor

Projede kullanılan su, Elemendik Göleti’nden sağlanıyor. Yeni hatlar sayesinde hem su kaybı azaltılacak hem de üreticiler farklı ürünleri yetiştirme imkânına kavuşacak. Çayırköy Mahallesi’nde yaşayan yaklaşık 70 haneye doğrudan katkı sağlayacak proje, kırsal ekonominin gelişmesine de katkı sunacak.

Muhtar ve Vatandaşlardan Teşekkür

Çayırköy Mahalle Muhtarı Mustafa Cengiz, yıllardır sorun yaşanan sulama kanallarının yenilenmesiyle ilgili olarak, “Suyumuzu arazilere ulaştıramıyorduk. Belediyemiz çalışmaları başlattı, katkı sunan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Mahalle sakinlerinden Veysel Sarı, “Eskiden su israfı çok fazlaydı. Artık istediğimiz ürünleri ekip sulayabiliyoruz” derken, Sezer Pektaş ise “Köydeki göçün önüne geçmek istiyorsak bu tür yatırımlar devam etmeli” ifadelerini kullandı.

Projeyle ilgili çalışmalar kısa sürede tamamlanarak çiftçilerin hizmetine sunulacak.

malatyayenises.com

BİLGİ: Malatyayenises.com haber sitesi hiçbir ajansa abone değildir. Haber değeri taşıyan etkinlik, bilgi, dosya, ihbar ve basın bültenlerinizi burhan.karadum@gmail.com veya malatyayenises@gmail.com e-mail adreslerine gönderebilirsiniz.
Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Ali rıza bozkurt (4 saat önce)
    Bu çağda ölü bir yatirimi Malatya Büyükşehir belediyesi nasıl gündemine alır.utanılacak bir durum.Mesafe kisada olsa günümüzün kullanılan sulama sistem.kanalları kapalı sistem sulamadır.maliyeti daha düşüktür ve su kaybına meydan vermeyen bir uygulamadır. o praje derhal yenide değerlendirilmeye alınarak kapalı sistem dönüştürülmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
Reklam
Çok okunanlar