SON DAKİKA
Reklam
Reklam

“Malatya'nın bir neferi olmaktan gurur duyuyorum”

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Çayır Mera ve Yem Bitkileri Daire Başkanlığı görevine kısa süre önce atanan Mesut Arı için Malatya’da yemekli istişare toplantısı düzenlendi. İhsan Akın’ın ev sahipliğindeki buluşmada tarımsal destekler, projeler ve sahada yaşanan sorunlar masaya yatırıldı. Kurum temsilcileri Malatya tarımına ilişkin görüş ve önerilerini paylaştı.

“Malatya'nın bir neferi olmaktan gurur duyuyorum”
A- A+
Reklam

Malatya’da tarım paydaşları Mesut Arı için istişare toplantısında buluştu

EDİTÖR / malatyayenises.com Haber Merkezi 

Malatya’da, Tarım Platformu ve Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın’ın ev sahipliğinde, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Çayır Mera ve Yem Bitkileri Daire Başkanlığı görevine kısa süre önce atanan Mesut Arı onuruna yemekli istişare toplantısı gerçekleştirildi. Tarım sektörünün farklı kurum ve kuruluşlarından temsilcilerin katıldığı programda destekler, projeler ve sahada karşılaşılan sıkıntılar ele alınırken, katılımcılar çözüm önerilerini ve beklentilerini dile getirdi.

Toplantıya AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Abdurrahman Baydemir, Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Haluk Şener, TKDK Müdürü Murat Tunç, TARSİM Bölge Müdürü Bülent Zelyurt, il müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilçe müdürleri, ilgili bürokratlar ve girişimciler katıldı.

Akın: “Malatya’ya daha fazla destek vereceğini düşünüyoruz”

Tarım Platformu ve Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Mesut Arı’nın yaklaşık üç hafta önce Ankara’daki yeni görevine başladığını, daha önce ise Malatya’da İl Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığını belirtti.

Arı’nın Malatya’daki çalışmalarına dikkati çeken Akın, “Bugün aramızda, bizleri kırmayarak bulunan Mesut Arı, biliyorsunuz yaklaşık üç hafta önce Ankara’da göreve başladı. Kendisi burada İl Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Çok güzel çalışmalar yaptı Malatya’mıza. Şimdi de Çayır Mera ve Yem Bitkileri Daire Başkanlığında göreve başladığı için arkadaşlarımızla bir istişare şeklinde oturalım dedik. Bizleri kırmadı. Ben Mesut Arı’ya bütün yetiştiricilerimiz, üreticilerimiz ve çiftçilerimiz adına Malatya’ya yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Akın, yeni görevin Malatya açısından da önemli olduğunu ifade ederek, “Bundan sonraki çalışmalarında da Ankara’da en iyi şekilde Malatya’mıza destek olacağını düşünüyoruz. Tekrar görevinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah Malatya’mıza daha fazla destek verecektir” ifadelerini kullandı.

Baydemir: “Malatya’ya tarım anlamında katkıları oldu”

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Abdurrahman Baydemir de Mesut Arı’ya yeni görevinde başarı diledi.

Baydemir, “Mesut Başkanımıza da yeni görevi hayırlı olsun. Tabii Malatya’da ciddi hizmetleri oldu. Malatya’mıza tarım anlamında ciddi katkıları oldu. Kendisine yeni görevinden dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” diye konuştu.

Yaylacı: “6 Şubat sonrası şükürler olsun ayaktayız”

AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, toplantıyı düzenleyen İhsan Akın’a teşekkür ederek, Mesut Arı’nın Malatya’da çeşitli görevlerde bulunduğunu ve Ankara’daki yeni görevinde de kente katkı sunacağına inandığını söyledi.

Yaylacı, “Öncelikle bizleri böyle bir sofrada bir araya getirdiği için İhsan Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Sizlerle bir arada olmaktan son derece mutluyum. Mesut Başkanımız hakikaten bizim için çok kıymetli. Malatya’da çok kıymetli görevlerde bulundu. İnşallah Ankara’da da daha güzel, daha büyük görevlerle ve hizmetlerle Malatya’mıza katkı sunmuş olacak” dedi.

Malatya’nın kalkınması için kentteki kurum ve temsilcilerin birlikte hareket ettiğini ifade eden Yaylacı, “Burada bulunan herkes Malatya’nın kalkınması anlamında bir arada ve herkes elini taşın altına koyuyor. 6 Şubat sonrası... Şükürler olsun ayaktayız. Koşmaya başlamamız için de Mesut Başkanım gibi Ankara’da görevde olan nice bürokratlarımız bizlere destek olacaklar” ifadelerini kullandı.

Yaylacı, toplantıya ilişkin ayrıca, “Burada bir arada olmaktan son derece mutluyum. İhsan Başkanıma hem sahadaki çalışmaları hem de bizleri böyle bir araya topladığı için çok teşekkür ediyorum. Rabb’im birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin” dedi.

Şener: “500’den fazla mahalle ve 1100 küsur mezrada hizmet yürütüyoruz”

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Haluk Şener, belediyenin il genelinde tarıma yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü, özellikle kırsal bölgelerde tarımsal sulama hizmetlerine ağırlık verdiklerini anlattı.

Şener, “Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi olarak bizler de tarıma yönelik sahada aktif olarak her türlü çalışmanın içerisindeyiz. Özellikle kırsaldaki 500’den fazla mahalle ve 1100 küsur mezramız başta olmak üzere il genelinin tamamında tarımsal sulama hizmetlerini yürütüyoruz” dedi.

Köy Hizmetleri ve İl Özel İdaresi sonrasındaki ihtiyaç alanlarına da değinen Şener, belediye yönetiminin desteğiyle kırsaldaki boşlukları gidermeye çalıştıklarını belirtti.

Şener, “Kırsalda ciddi manada ihtiyaç var. Tarım bizim için çok önemli bir başlık. Üretmemiz gerektiğini her platformda, her ortamda söylüyoruz. Bunu en fazla dile getiren isimlerden birisi de İhsan Başkanımız. Kendisine de bu anlamda teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Mesut Arı’nın Malatya’daki görev dönemine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Şener, Arı’nın İl Tarım bünyesinde yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi.

Şener, “Mesut Bey’in İl Tarımda bölgemize, Malatya’mıza faydalı işler yaptığını yakinen biliyoruz. Atandığı yer de çok kıymetli bir yer. Orada da başta Türkiye tarımı olmak üzere il özelinde Malatya’mıza ciddi manada katkı sunacağını ümit ediyoruz” diye konuştu.

Programın düzenlenmesinden dolayı Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın ve ekibine teşekkür eden Şener, Mesut Arı’ya yeni görevinde başarı dileklerini iletti.

Arı: “Çiftçimizin refahının artırılması için çalışmaya devam edeceğiz”

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Çayır Mera ve Yem Bitkileri Daire Başkanlığı görevine kısa süre önce atanan Mesut Arı ise programa katılan kurum temsilcileri, bürokratlar ve davetlilere teşekkür etti.

Ankara’daki görevini Malatya ile bağını sürdürerek yürüteceğini belirten Arı, “İnşallah bundan sonraki süreçte de Malatya’nın bir neferi olarak, hükümetimizin tarım politikaları çerçevesinde Sayın Bakanımızın takdirleriyle Ankara’da farklı bir göreve tayin olduk” dedi.

Arı, tarım politikalarının sahaya yansıtılmasına yönelik çalışmaların süreceğini belirterek, “Yine Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da hükümetimizin tarım politikalarını en iyi şekilde aktarıp, çiftçimizin refahının artırılması ve çalışmaların en iyi şekilde sahaya yansıtılması için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kendisine destek verenlere teşekkür eden Arı, “Sizlere de burada bulunduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağ olun. İnşallah daha iyi yerlerde, daha iyi zamanlarda hep birlikte güzel zaman geçiririz. Malatya’nın bir neferi olmaktan da gurur duyuyorum. İnşallah bundan sonraki çalışmalarda da sizlerin desteğiyle en iyi hizmeti yaparız” diye konuştu.

Toplantıda TARSİM Bölge Müdürü Bülent Zelyurt ile TKDK Müdürü Murat Tunç da Mesut Arı’ya Çayır Mera ve Yem Bitkileri Daire Başkanlığı görevinde başarı dileklerini iletti.

KAYNAK / malatyayenises.com 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar