MALATYA - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Wushu Kung Fu, Taekwondo ve Para Yüzme branşlarında başarı elde eden şampiyon sporcularla bir araya geldi. Eşi Sevgi Er ile birlikte başarılı atletleri ağırlayan Başkan Er, sporcuların kazandığı madalyaların şehir için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.
Kabulde, Balkan şampiyonu olan Wushu sporcularından Türkiye şampiyonu para yüzücülere kadar geniş bir sporcu grubu yer aldı. Ziyaret sırasında gençlerin başarısını kutlayan Başkan Er, Malatya’nın spor altyapısını güçlendirmek adına yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek;
"Şehrimize 6 tane büyük spor tesisi inşa ediyoruz. Bu tesislerin içinde yarı olimpik yüzme havuzu da yer alıyor. Aynı zamanda şehrin her tarafına yayılacak olan kapalı futbol, voleybol ve basketbol sahaları yapıyoruz. Malatya'yı spor şehri yapma hedefi doğrultusunda çalışıyoruz. Onlarca spor tesisi yapıyoruz. Malatya'nın her bölgesinde spor tesisi olacak. 'Malatya'yı spor ve kütüphaneler şehri yapacağız' dememizdeki amaç gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak. Biz, gençlerimizin sporla ilgilenmelerini sağlayıp, kütüphanelere yönlendirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Programda, Edirne'deki Balkan şampiyonasında dereceye giren Eda Nur Yıldırım, Melisa Gelmez, Yasemin Gündüz, Esra Yıldırım, Zeynep Emre, Hanım Sude Ekici, Elif Azra Karaduman, Feyza Nur Caniş ve Berrak Duru Dolanbay hazır bulundu. Ayrıca Türkiye Taekwondo şampiyonu Osman Emre Yağlı, Ali Karadoğan ile Para Yüzme şampiyonları Kayra Mutlu Yıldız, Muhammed Atıf Can Yılmaz ve Elif Su Coşut başarılarını Başkan Er ile paylaştı.
Antrenör ve sporcular, tesisleşme ve sağlanan destekler nedeniyle teşekkürlerini iletti. Ziyaret, Başkan Sami Er’in başarılı sporculara çeşitli hediyeler takdim etmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
Kaynak: malatyayenises.com ve malatyagazete.com


































