
Genç Eğitim Sendikası Malatya İl Başkanı Mehmet Ekici, kamu görevlileri ile emekliler arasında giderek açılan gelir farkının çalışma hayatını doğrudan etkilediğini ifade ederek, memur emeklilerinin ekonomik koşullarının düzeltilmesine yönelik adımların ivedilikle gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.
"Gelir Farkı Emeklilik Kararlarını Geciktiriyor"
Görevdeki memurlar ile emekli memurlar arasındaki gelir farkının giderek daha fazla önem kazandığına dikkat çeken Mehmet Ekici, oluşan bu tablonun çok sayıda kamu çalışanının emeklilik kararını ertelemesine neden olduğunu kaydetti. 2023 yılında görevdeki memurlara verilen seyyanen artışın memur emeklilerine aynı şekilde yansıtılmamasının bugün önemli bir tartışma konusu olduğunu hatırlatan Ekici, aradan geçen sürede belirginleşen gelir farkının emekliler üzerindeki olumsuz etkilerinin mutlaka dikkate alınması gerektiğini dile getirdi.
"Amacımız Çözüm Üretmeye Katkı Sunmak"
Sürecin herhangi bir kişi veya kurumu hedef almadan, yapıcı bir anlayışla yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Ekici, şu ifadeleri kullandı:"Yıllarca kamu hizmeti veren memurlarımızın emeklilik dönemlerinde daha güvenli ve huzurlu bir hayat sürdürebilmeleri hepimizin ortak beklentisidir. Emeklilik kararının ekonomik kaygılar nedeniyle ertelenmek zorunda kalmadığı bir sistem oluşturulmalıdır."
Seyyanen Artışın Emeklilere Yansıtılması Çağrısı
Memur emeklilerinin gelir kaybını telafi edecek düzenlemelerin değerlendirilmesi gerektiğini belirten Ekici, 2023 yılındaki seyyanen artışın memur emeklilerine de aynen aktarılmasının sorunların çözümünde önemli bir aşama olacağını bildirdi.
Sendika olarak yapıcı çalışmalara katkı sunmaya devam edeceklerini belirten Ekici, "Bizim yaklaşımımız eleştirmekten ziyade çözümün bir parçası olmaktır. Çalışan ve emekli memurlarımızın ekonomik şartlarının iyileştirilmesine yönelik her türlü yapıcı çalışmaya katkı sunmaya hazırız" dedi.
KAYNAK: malatyayenises.com



































