
Kale Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan modern Morg ve Gasilhane binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tesisin açılışını gerçekleştiren Belediye Başkanı İhsan Özbay, binanın 2 yıkama birimi ve 4 kişilik morg kapasitesine sahip olduğunu belirterek, Kale halkına en zor anlarında hijyenik ve modern standartlarda hizmet sunulacağını ifade etti.
Modern Tesisin Kapasitesi 4 Kişilik
Kale Belediyesi’nin altyapıyı güçlendirme çalışmaları kapsamında ilçeye kazandırdığı Morg ve Gasilhane binası, vatandaşların ihtiyaçlarına kalıcı çözüm üretmek amacıyla hayata geçirildi.
Tesis, 2 ayrı yıkama birimi ve aynı anda 4 cenazeyi barındırabilecek morg kapasitesine sahiptir. Yapılan açıklamada, binanın modern mimari standartlara uygun ve hijyenik koşullar gözetilerek inşa edildiği vurgulandı.
Kale Belediye Başkanı İhsan Özbay, açılış konuşmasında şunları kaydetti:
“Hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunmak, ilçemizin altyapısını güçlendirmek ve ihtiyaçlarına kalıcı çözümler üretmek için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Kale’mize Hayırlı Olsun.”
Açılışta Kırmızı Kurdele Kesildi
Morg ve Gasilhane binasının açılış töreni, ilçenin üst düzey yöneticileri ve siyasi temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Törene, Kale Kaymakamı Onur İnce, Belediye Başkanı İhsan Özbay, MHP İlçe Başkanı Mustafa Avcı, kurum amirleri ve tesisin yapımına katkı sağlayan hayırsever hemşehrileri İsrafil Ağca katılım sağladı.
Tesisin açılış kurdelesi, protokol üyeleri tarafından kesilerek hizmete sunuldu.