SON DAKİKA

Sel Vurup Geçti, DSİ Geldi

Hekimhan’ın Kocaözü Mahallesi’nde yaşanan sel baskınının ardından başlatılan taşkın koruma çalışmaları devam ediyor. DSİ 9. Bölge Müdürü Ömer Açıkgöz, Malatya 92. Şube Müdürü Mihraç Yuşan ve teknik heyet; dere ıslahı, taş tahkimatı ve makineli çalışmaları sahada inceledi.

Sel Vurup Geçti, DSİ Geldi
A- A+
Reklam

EDİTÖR / malatyayenises.com Haber Merkezi 

Hekimhan’ın Kocaözü Mahallesi’nde yaşanan sel baskınının ardından başlatılan taşkın koruma çalışmaları sürüyor. Bölgedeki çalışmaları yerinde inceleyen DSİ 9. Bölge Müdürü Ömer Açıkgöz, Malatya 92. Şube Müdürü Mihraç Yuşan ve beraberindeki teknik heyet, yürütülen imalatların mevcut durumu ve ilerleyişi hakkında teknik personelden bilgi aldı.

Dere ıslahı ve taş tahkimatı incelendi

Kocaözü Mahallesi’nde devam eden toplu makineli çalışmalar kapsamında sahada incelemelerde bulunan heyet, dere ıslahı, taş tahkimatı ve makineli çalışmaların mevcut durumunu değerlendirdi.

İncelemelerde, sahada yürütülen imalatların hangi aşamada olduğu ve çalışmaların ilerleyişi teknik personel tarafından heyete aktarıldı.

Amaç taşkın riskini azaltmak

Çalışmaların; taşkın risklerinin azaltılması, dere yatağındaki suyun daha güvenli şekilde tahliye edilmesi ve bölgede can ve mal güvenliğinin artırılması amacıyla yürütüldüğü belirtildi.

Kocaözü Mahallesi’nde sel baskını sonrasında başlatılan taşkın koruma, dere ıslahı, taş tahkimatı ve makineli çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

KAYNAK / malatyayenises.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar