SON DAKİKA
Reklam
Reklam

Selağzı'nın görev alanı 9 ile genişledi

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Malatya İl Başkanı ve terör gazisi Zeynal Selağzı, EMŞAV Genel Başkanlığı tarafından Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı olarak görevlendirildi. Malatya İl Başkanlığı görevini de sürdürecek olan Selağzı, yeni görevi kapsamında Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Kilis ve Adıyaman’dan sorumlu olacak.

Selağzı'nın görev alanı 9 ile genişledi
A- A+
Reklam

Zeynal Selağzı, EMŞAV Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı oldu

EDİTÖR / malatyayenises.com Haber Merkezi 

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Malatya İl Başkanı ve terör gazisi Zeynal Selağzı, yaklaşık 6 aylık görev süresinin ardından EMŞAV Genel Başkanlığı tarafından Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanlığı görevine getirildi. Selağzı, Malatya İl Başkanlığı görevini de sürdürerek bölgedeki 9 ilde teşkilatlarla koordinasyon içinde çalışacak.

Şehit ve gazi aileleriyle çalışmalar yürüttü

Zeynal Selağzı, yaklaşık 6 aylık Malatya İl Başkanlığı döneminde şehit aileleri, gaziler ve yakınlarıyla sürekli iletişim içerisinde çalışmalar yürüttü.

Ailelerin taleplerinin dinlenmesi, yaşanan sorunların ilgili kurumlara aktarılması, yasal hakların takip edilmesi ve çözüm süreçlerinin sonuçlandırılması konularında görev alan Selağzı, çalışmalarını yalnızca belirli gün ve haftalarla sınırlı tutmadı.

Şehit ve gazi ailelerinin yıl boyunca yanında olmayı esas alan EMŞAV Malatya İl Başkanlığı tarafından sosyal, kültürel ve dayanışmaya yönelik faaliyetler de gerçekleştirildi. Bu çalışmalarla ailelerin bir araya gelmesi, kaynaşması ve teşkilatla ilişkilerinin güçlendirilmesi amaçlandı.

Kamu kurumlarıyla koordinasyon

Selağzı’nın Malatya İl Başkanlığı dönemindeki çalışma başlıklarından birini kamu kurum ve kuruluşlarıyla yürütülen istişare ve koordinasyon oluşturdu.

Şehit ve gazi ailelerinin karşılaştığı sorunların çözümü amacıyla ilgili kamu kurumlarıyla doğrudan temas kuruldu. Ailelerin taleplerinin ilgili mercilere ulaştırılmasının yanı sıra, başlatılan süreçlerin sonuçlandırılmasına kadar takibinin yapılmasına yönelik çalışmalar yürütüldü.

Bu süreçte EMŞAV Malatya İl Başkanlığının kamu kurumlarıyla iletişiminin güçlendirilmesi ve ailelerin sorunlarına daha hızlı çözüm bulunmasına yönelik koordinasyon sağlanması hedeflendi.

Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanlığına getirildi

EMŞAV Genel Başkanı Abdurrahman Yılmaz’ın takdir ve tensipleriyle Zeynal Selağzı, Malatya İl Başkanlığı görevinin yanında Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı olarak görevlendirildi.

Selağzı, yeni görevi kapsamında Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Kilis ve Adıyaman illerinden sorumlu olacak.

Malatya İl Başkanlığı görevine de devam edecek olan Selağzı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki EMŞAV teşkilatlarıyla koordinasyon içerisinde çalışmalarını sürdürecek.

Yeni görevlendirmeyle Malatya’da yürütülen aile odaklı çalışmaların bölgedeki diğer illerde de uygulanması hedefleniyor.

Selağzı’dan Yılmaz’a teşekkür

Görevlendirmenin ardından açıklama yapan Zeynal Selağzı, kendisine duyulan güven ve verilen görev nedeniyle EMŞAV Genel Başkanı Abdurrahman Yılmaz’a teşekkür etti.

Şehit aileleri, gaziler ve yakınlarının çalışmalarındaki önceliklerini oluşturduğunu belirten Selağzı, yeni görev döneminde de aynı anlayışı sürdüreceklerini ifade etti.

Selağzı, “Rabbim görevimizi hayırlı eylesin, bizleri mahcup etmesin ve muvaffak kılsın.” dedi.

İki görevi birlikte yürütecek

Polislik mesleğinden gelen ve terör gazisi olan Zeynal Selağzı, Malatya İl Başkanlığı ile Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanlığı görevlerini birlikte yürütecek.

Malatya’da yaklaşık 6 aylık dönemde uygulanan çalışma modelinin bölge illerine de taşınmasıyla, iller arasındaki koordinasyonun artırılması, teşkilatların daha etkin çalışması, şehit ve gazi aileleriyle iletişimin güçlendirilmesi ve ailelere yönelik hizmetlerin daha geniş bir alana ulaştırılması hedefleniyor.

Selağzı’nın yeni göreviyle birlikte sorumluluk alanı Malatya’dan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 9 ile genişlemiş oldu.

KAYNAK / malatyayenises.com 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar