Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Turgut Özal Üniversitesi Yeşilyurt Yerleşkesi’nde düzenlenen bilgi yarışması ve müzik dinletisi programına katıldı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen organizasyonda öğrencilerle bir araya gelen Başkan Er, dereceye girenlere ödüllerini takdim etti. Program kapsamında ayrıca katılımcılara aşure ikramında bulunuldu.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlikte, öğrenciler "Kahoot" platformu üzerinden düzenlenen bilgi yarışmasında ter döktü. Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli’nin de katıldığı programda, kültürel etkinliklerin üniversite gençliğiyle buluşturulması hedeflendi. Yarışma sonunda ilk üç sırayı alan öğrencilere toplam 15 bin TL para ödülü dağıtıldı.
Programda konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Ramazan ayı vesilesiyle çeşitli programlarımız ve etkinliklerimiz devam ediyor. Bu vesileyle şunu da ifade etmek isterim; Kutsal Emanetler Sergisi’ni Sanat Sokağı’nda sizlerin ziyaretine açtık. Hepinizi oraya da özellikle davet ediyorum. Bunun dışında Ramazan münasebetiyle düzenlediğimiz farklı etkinliklerimiz de var. Bu programları takip etmenizi ve mümkün olduğunca katılmanızı tavsiye ediyorum. Ben burada bulunmaktan gerçekten büyük bir memnuniyet duydum. Bu güzel programı tertip eden Sayın Rektör Hocamıza ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizler de katılımınızla bizleri onurlandırdınız, hepinize ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Yarışmada birinci olan İbrahim Özdemir 7 bin 500 TL, ikinci olan Melek Nur Çağlayan 5 bin TL ve üçüncü olan Fehime Dolaş 2 bin 500 TL para ödülü almaya hak kazandı. İlk 10’a giren diğer öğrencilere ise eğitim destek çantaları hediye edildi. Etkinlik, Başkan Er ve Rektör Bentli’nin öğrencilere yönelik aşure ikramıyla sona erdi.
KAYNAK: malatyayenises.com / malatyagazete.com



































