
Darende Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait 14 taşınmazın satışını 2 Ekim 2025 tarihinde ihale yoluyla gerçekleştirecek. İhaleler, belediye hizmet binasında 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesine göre açık teklif usulü ile yapılacak.
Belediyeden yapılan duyuruda, ihale şartnamesinin Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden 500 TL karşılığında temin edilebileceği bildirildi. İhaleye katılmak isteyenlerin gerekli belgeleri, ihale gününden bir gün önce saat 17.00’ye kadar ilgili müdürlüklere teslim etmesi gerekiyor.
Satışa çıkarılan taşınmazlar arasında Akçatoprak, Akova, Ayvalı, Barındır, Başkaya, Gökyar, Günerli, İbrahimpaşa, Ulupınar, Yazıköy, Yenice ve Yeniköy mahallelerinde yer alan arsalar ve tarla bulunuyor. Yüzölçümleri 69 metrekare ile 4.132 metrekare arasında değişen taşınmazların muhammen bedeli 20 bin TL’den başlayarak 1,6 milyon TL’ye kadar çıkıyor.
İhaleye katılım için geçici teminat oranı yüzde 3, kesin teminat oranı ise yüzde 6 olarak belirlendi. Teminatlar, Türk lirası veya banka teminat mektubu ile yatırılabilecek.
Darende Belediyesi, satıştan elde edilecek gelirle ilçe yatırımlarına kaynak sağlamayı planlıyor.