
Malatya Haberleri
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından kültürel değerleri yaşatmak amacıyla hazırlanan Geleneksel Oyunlar Tırı, 19 – 20 Mayıs 2025 tarihlerinde Malatya’da olacak. Federasyonun 1996 yılından bu yana sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Türkiye genelinde geleneksel spor ve oyunların tanıtılması için başlatılan proje, özellikle çocukları ve gençleri bu alana yönlendirmeyi hedefliyor.
Federasyon yetkilileri, “Geleneksel oyunlarımızın ve sporlarımızın bilinirliğini artırmak, her yaştan vatandaşımıza bu kültürü sevdirmek istiyoruz.” diyerek projenin önemine dikkat çekti.
YENİ BRANŞLARLA ZENGİNLEŞEN GELENEK
2025 itibarıyla federasyona dahil edilen Mas Güreşi, Mangala, Onikitaş, Halat Çekme ve Eğir (Çevgan) gibi sporlar, bu tır aracılığıyla halkla buluşacak. Ayrıca çocuklar için Çemberbaz, Kale Oyunu, Çuval Yarışı, Çember Çevirme gibi eğlenceli etkinlikler, masal anlatımı, kukla gösterisi, yüz boyama gibi kültürel etkinlikler de yapılacak.
Tırda ayrıca geleneksel sporların 3 boyutlu olarak deneyimlenebileceği VR oyun alanı, el sanatları tanıtım stantları ve hediye dağıtımı da yer alacak.
ÖNCELİK DEPREM BÖLGELERİNDE
Ankara’dan 2 Mayıs’ta yola çıkan Geleneksel Oyunlar Tırı, ilk etapta Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş gibi depremden etkilenen illeri ziyaret ediyor. Bu illerde çocuklara moral vermek ve kültürel bağlarını güçlendirmek amaçlanıyor.
Malatya’da 19 Mayıs 2025’te Malatya Park AVM önünde, 20 Mayıs 2025’te ise Teknokent Konteyner Kent’te, saat 11.00 – 19.00 arasında vatandaşların ziyaretine açık olacak.
Federasyon yetkilileri, “Yediden yetmişe tüm halkımızı geleneksel oyunlarımıza katılmaya ve kültürümüzle buluşmaya davet ediyoruz” diyerek herkesi bu etkinliğe katılmaya çağırdı.
malatyayenises.com