SON DAKİKA
Reklam

"Önemli Bir Trafik Akışı Sağlanacak"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, kent genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla kapsamlı yol çalışmaları yürüttüklerini bildirdi. Çalışmalar kapsamında Kuzey Kuşak Yolu Projesi’nin ikinci etap ilk kısmı Kayısı Festivali öncesinde trafiğe açılırken, güzergâhtaki altyapı ve yol yapım işleri devam ediyor. Öte yandan Güney Kuşak Yolu'nda da ikinci etap çalışmaları sürdürülüyor.

A- A+
Reklam

EDİTÖR / malatyayenises.com Haber Merkezi 

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki ulaşım ağını güçlendirmek amacıyla yol yapım ve yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda yürütülen Kuzey Kuşak Yolu Projesi’nin ikinci etabında yerinde incelemelerde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, projedeki son durum ve altyapı çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İkinci Etabın İlk Kısmı Trafiğe Açıldı

Kuzey Kuşak Yolu’nun ikinci etabında sürdürülen çalışmalarda ilk kısım, Güldal Akşit Caddesi ile bağlantısı sağlanarak Malatya Kayısı Festivali ve Fuarı öncesinde hizmete sunuldu. Yolun bu bölümü; festival ve düğün organizasyonları nedeniyle oluşabilecek araç yoğunluğunu engellemek ile Çöşnük Kavşağı’nda meydana gelen yığılmaları azaltmak amacıyla trafiğe açıldı. İkinci etap genelinde ise asfalt serimi, aydınlatma, içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu hatları ve yürüyüş yollarının yapımına devam ediliyor.

Proje alanındaki kamulaştırmaların tamamlandığını ve hak sahiplerine ait muhdesat bedellerinin ödendiğini belirten Başkan Sami Er, altyapı ve teknik detaylara ilişkin şu bilgileri verdi:

“İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının tamamı yeniden yapıldı. Yolumuz 30 metre genişliğinde ve 2x3 şerit olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuluyor. Kuzey Kuşak Yolu’muzun ikinci etabının ilk kısmını Kayısı Festivali’mizden önce trafiğe açtık. Festival alanından ve düğün salonlarından çıkacak araçların oluşturacağı yoğunluğun önüne geçmek istedik. Özellikle Çöşnük Kavşağı’nda oluşan araç yığılmasını azaltmak amacıyla bu yolu, Malatya Kayısı Festivali ve Fuarı öncesinde hizmete sunduk.”

Birçok Mahallenin Ulaşımı Kolaylaşacak

Kuzey Kuşak Yolu’nun D300 Karayolu’na paralel bir güzergâhta ilerleyeceğini vurgulayan Başkan Er, yolun bölgedeki ulaşım rahatlığına sağlayacağı katkıyı şu sözlerle ifade etti:

“Bu yol hem D300 Karayolu’nun paralelinde ilerleyerek önemli bir trafik akışı sağlayacak hem de Gelinciktepe, Orduzu Bahçebaşı, Göztepe ve çevredeki birçok mahallemizin ulaşımını kolaylaştıracak. Şu anda eksik kalan bazı teknik çalışmalarımız var. Onları da tamamlayarak yolu daha konforlu ve güvenli hale getireceğiz.”

Güney Kuşak Yolu'nda da Çalışmalar Sürüyor

Malatya'nın genel ulaşım aksını rahatlatmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Kuşak Yolu'nun yanı sıra Güney Kuşak Yolu’nun ikinci etap çalışmalarına da devam ediyor. Her iki kuşak yolu projesinin de tamamlanmasıyla birlikte kentin ulaşım altyapısının önemli ölçüde güçlendirilmesi hedefleniyor.

Saha ekiplerinin eksik kalan teknik çalışmaları tamamlamasının ardından yolun tam kapasiteyle daha konforlu ve güvenli şekilde hizmet vermesi bekleniyor.

KAYNAK / malatyayenises.com 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar