malatyayenises.com - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında 5 kişi şehit oldu, 22 kişi ise yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırıyı gerçekleştiren iki terörist etkisiz hale getirildi.
Saldırıda hayatını kaybedenler arasında 2 teknisyen, 1 güvenlik görevlisi, 1 mühendis ve 1 taksici yer aldığı bildiriliyor.
"2016’da Örgüte Katılan PKK Üyesi Tespit Edildi" iddiası
Saldırıyı düzenleyen teröristlerden biri, 1992 doğumlu ve 2016 yılında terör örgütü PKK’ya katıldığı belirlenen bir erkek olduğu tespit edildi. Ciner Medya Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır, bu bilgileri paylaşarak saldırının faillerine dair detaylar verdi.
Saldırıyı gerçekleştiren teröristler, TUSAŞ’ın Kahramankazan’daki nizamiye girişine saldırı düzenledikten sonra çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi.
Saldırı ve Müdahale Süreci
Saldırı, saat 15.20 sıralarında TUSAŞ’ın Ankara Kahramankazan’daki tesislerinin nizamiye girişinde başladı. Çatışma sırasında güvenlik güçleri hızla bölgeye müdahale etti. Özel Harekat Timleri olay yerine sevk edilerek güvenliği sağladı. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesiyle bölgedeki tehdit ortadan kaldırıldı, ancak saldırı sonucunda 1'i taksici olmak üzere toplam 5 kişi şehit oldu ve 22 kişi yaralandı.
malatyayenises.com