SON DAKİKA

 TÜBİTAK Sergisinde Malatya’dan 28 proje yer aldı

 TÜBİTAK Sergisinde Malatya’dan 28 proje yer aldı
A- A+

 TÜBİTAK Sergisinde Malatya’dan 28 proje yer aldı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı'nca "16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması" Malatya Bölge Sergisi açılışı İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı. Sergide Malatya’dan 28 proje yer alıyor.

Sekiz ilimizden katılan öğretmenlerimize, öğrencilerimize hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Vali Aydın Baruş, “Öğrencilerimizin çok heyecanlı oldukları gözlerinden belli oluyor. Bugün burada yıl boyunca sarf ettikleri emeğin ödülünü almak üzere bulunuyorlar. Yarışacak olan 102 proje arasından birinci seçilen projelerimiz Diyarbakır’da yapılacak Türkiye Final yarışmasına katılacak. Umarım Bütün öğrencilerimiz için bu yarışma güzel geçer ve ortaya çok güzel projeler çıkar. Onların geleceğin de önemli roller üstlenecek bir aşama olur. Allah tüm çocuklarımıza zihin açıklığı versin, başarılar nasip etsin. Sizlerle gurur duyuyoruz sevgili gençler, bu yarışmaya katılmak başlı başına büyük bir cesaret ve başarı örneği bu nedenle sizleri ayrıca tebrik ediyoruz. Bu yarışmanın Malatya’da gerçekleştirilmesini sağlayan Rektörümüze ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Açılış programına Vali Aydın Baruş, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Akademisyenler, Öğretmen ve Öğrenciler katıldı.

Sergide yer alan iller ve proje sayıları şu şekilde:

Sergi ile yapılan açıklamada şu bililer yer aldı, “Sergi sırasında projeler jüriler tarafından değerlendirilip, 10 alanda bölge birincisi seçilen projeler, 06-10 Haziran 2022 tarihlerinde yapılacak Türkiye finallerine katılacaktır.  Malatya Bölge Sergisi, Bölge Koordinatörlüğü tarafından organize edilmekte olup, Malatya Bölge Koordinatörü İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Koordinatör Yardımcılığını ise Prof. Dr. Emin Çelebi yapıyor.” denildi.

MALATYA'DA NELER VAR... İŞTE O VİDEOLAR

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar