SON DAKİKA
İhsan AKIN

Plakalarına ağa yazdıran züğürtler

Plakalarına ağa yazdıran züğürtler
A- A+

Plakalarına ağa yazdıran çoğu züğürtler sizi; önce haklı, hukuklu ve adaletli olmayı, sonra mallı, mülklü ve merhametli olmayı ve daha sonra vicdanlı, insaniyetli ve hakkaniyetli olmayı bilin, ağalık gösterişle olmaz, vermekle ve ihtiyaçlı olanları gerçek anlamda görmekle olur bunu iyi bilin.

 İşletmesine mülkün sahibi Allah’tır diye yazılar yazdıran bazı zırzoplar sizi; önce işçinin mesaisini hesaplamayı, sonra emekçinin alın terinin karşılığını vermeyi ve daha sonra ücretini faize yatırıp işletmek yerine zamanında hesaplarına yatırmayı bilin. 

İş yerlerine ahilik anlayışıyla güzel sözler yazdırıp bir malı üç katına dayamaya çalışın çoğu dünyalıklar sizi; önce malı hilesiz hurdasız satmayı, sonra gerçek değerini istemeyi ve daha sonra stokçuluk fırsatçılık yapmak yerine gerçek anlamda hakkaniyetli bir esnaf olduğunuzu göstermeyi bilin. 

Defalarca hacca ümreye gidip gelip, gösteriş yapıp, sonra malı havuduyla götürmeye çalışan bazı kan emiciler sizi; önce etrafınızdaki ihtiyaçlıyı görmeyi, sonra himayenizde olanların hakkını vermeyi ve daha sonra birden bire çoğalan malınızın mülkünüzün hesabını ortaya sermeyi hele bir bilin. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

İhsan AKIN yazıları

Çok okunanlar