ATATÜRK'E SALDIRMAK TÜRK MİLLETİNİN SABIR TAŞINI ÇATLATMAKTIR!


Asuman Sarıtaç
Maldia Ortak Akıl ve İrade Derneği Kurucu Başkanı
Cumhuriyetimizin 102. yılında, hâlâ bazı gafillerin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatma cüretini göstermesi, bu toprakların çilesini ve bu milletin sabrını sınamaktır.
DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ın, kurucu önderimiz Atatürk’e yönelik sözleri; sadece saygısızlık değil, tarih bilmezliğin, nankörlüğün ve köksüzlüğün ifadesidir. Çünkü o sözler, bir kişiye değil; Türk milletinin kurtuluşuna, bağımsızlığına ve alın terine yönelmiştir.
Bu toprakların üstünde yaşayıp da, bu toprakların kurucusuna kin kusmak!
İşte gafletin, dalaletin ve ihanete göz kırpmanın en çıplak hâli budur.
Atatürk, sadece bir asker ya da siyasetçi değildir. O, Sevr zincirlerini kıran irade, manda ve himayeyi reddeden onur, Cumhuriyet’i kuran akıldır.
Bu milletin bağrından çıkan hiçbir milletvekili, Atatürk’e dil uzatmaz. Çünkü bilir ki, o kürsüyü, o milletvekilliğini Atatürk’ün kazandırdığı Cumhuriyet’e borçludur.
Bu gerçeği bilmeden veya bile bile görmezden gelmek, en hafif tabirle nankörlüktür.
Sırrı Sakık ve benzerleri şunu iyi bilmelidir;
Atatürk’e saldırmak, Türk milletine saldırmaktır!
O’nun aziz hatırasına dil uzatan her kim olursa olsun, milletin vicdanında vatan hainleriyle aynı kefeye konur.
Atatürk düşmanlığı, emperyalizmin sofrasında kırıntı kapmaya alışmış zihniyetlerin hastalığıdır.
Atatürk’e saldırmak, bu ülkenin harcına saldırmaktır. Çünkü o harçta Çanakkale’nin kanı, Sakarya’nın direnişi, Anadolu’nun vicdanı vardır.
O harçta Kürt kardeşlerimizin de alın teri, mücadelesi vardır. Atatürk, Türk’ün, Kürt’ün, Laz’ın, Çerkez’in kurtuluş iradesidir. Onu hedef almak, bu topraklarda birlikte yaşama iradesine ihanet etmektir.
Cumhuriyet’in kurucusuna dil uzatmak, fikir özgürlüğü değildir; haysiyetsizliktir, cehalettir, ihanettir.
Bugün bu ülkenin havasını soluyup, maaşını o Cumhuriyet’ten alıp, sonra da o Cumhuriyet’in kurucusuna saldırmak!
İşte buna sadece siyasî ahlâksızlık denir.
Hiç kimse ama hiç kimse unutmasın;
Atatürk bu milletin namusudur.
O’na dil uzatmak, bu milletin namusuna uzanan kirli bir eldir.
Ve bu millet, tarih boyunca namusuna uzanan her eli kırmıştır, bundan sonra da yine kıracaktır!
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihin en temiz yerinde duruyor. Onun hakkında söylenen hiçbir söz, bu milleti ondan soğutamaz; ama o sözleri söyleyenleri milletin vicdanında sonsuza kadar karanlık bir yere mahkûm eder.
Sırrı Sakık gibiler ise gelip geçer…
Ama Atatürk sonsuzdur, Cumhuriyet ebedîdir, Türk milleti ise o ebediyetin bekçisidir!
#malatya