SON DAKİKA
Özhanlar Mobilya
Reklam

Üçüncü Dünya Savaşı'nın Ayak Sesleri

A- A+

Dünya, İsrail’in başını çektiği ve Amerika Birleşik Devletleri’nin destek verdiği bir bilinmez denklemin içine girmiş durumdadır. Yahudiler, Amerika başta olmak üzere birçok dünya devletinin yönetiminde söz sahibi olmanın yanı sıra silah sanayisinde ve ekonomide dünyayı istedikleri gibi yönlendirebilmektedir.

ABD’yi arkasına alan İsrail, bütün dünyanın gözü önünde Filistin halkına soykırım uygulamıştır. Bu durumu görmezden gelen Birleşmiş Milletler ve diğer devletler itiraz etmeyince, İsrail şimdi de Lübnan halkına yönelik benzer uygulamalara başlamıştır.

ABD, 1945 yılında kurulmuş ve 193 ülkenin üyesi olduğu Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nı işlemez hâle getirmenin yanı sıra, 1949’da askeri ittifak olarak kurulan ve 32 devletin üyesi olduğu NATO’yu da kendi istek ve arzularına göre kullanamazsa dağıtacağını ima etmektedir. ABD, dünya devletlerine gözdağı vermek amacıyla İsrail ile birlikte İran’a saldırmaktadır. İran’ın ABD ve İsrail’e karşı üstünlük sağlama şansı bulunmamaktadır.

ABD, Yahudi lobisinin teşvikiyle başka devletlere de saldırabilir. ABD ve İsrail’in bu tutumuna karşı er ya da geç bazı devletler bir araya gelip güç birliği yapacağından, üçüncü dünya savaşının çıkması muhtemel görünmektedir. Silah sanayisini elinde tutan Yahudi aileler, daha fazla kazanç sağlamak için bu savaşın çıkmasını körükleyecektir.

Çıkacak savaşta bütün dünya devletleri etkilenecektir. Savaş sırasında taraflar, ellerindeki en son model silahlarla milyonlarca insanın ölümüne neden olacak ve dünya ekonomisine ağır bir darbe vuracaktır. Bütün devletler olası bir üçüncü dünya savaşına hazırlanmak için bütçelerinin büyük kısmını silah sanayisine ayıracağından, silah tüccarları için “gün doğacaktır”.

Üçüncü dünya savaşı çıkması durumunda Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarında bazı devletler tarihten silinecek, bazılarının sınırları değişecek ve yeni devletler ortaya çıkabilecektir. Bu savaşın sonucunda en çok etkilenecek ülkelerden biri de Türkiye olacaktır.

Dünya devletleri geleceği karanlık bir döneme girerken, Türkiye’yi yöneten iktidar ve muhalefet partileri hâlâ kısır bir çekişme içinde kayıkçı kavgası yapmaya devam etmektedir.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Mustafa ÇOLAKOĞLU yazıları

Çok okunanlar